06-07 Busreis senioren naar Oudenbosch

Seniorenbusreis naar Oudenbosch

Vrijdag 6 juli jl. was er weer de jaarlijkse seniorenbusreis vanuit de Lievevrouweparochie. Deze keer met bestemming de basiliek H.H. Agatha en Barbara van Oudenbosch, welke tot de H. Bernardusparochie behoort. Bij velen wel bekend, voor anderen een eerste kennismaking met deze zeer indrukwekkende kopie van de Sint Pieter in Rome. Met meer dan 60 pelgrims gingen we op weg. Bij het zijaltaar van Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand startten we de middag met een gebedsdienst van de 7 Vreugden van Maria geleid door pastoor Paul Verbeek. Afgewisseld met zang en o.a. het Avé Maria gespeeld door Wim de Veth op saxofoon werd dat een mooie viering waar ook andere kerkbezoekers van mee mochten genieten. Daarna namen we plaats in het middenschip en vertelde pastoor Paul over de geschiedenis van de basiliek en noemden hij een aantal bijzonderheden en wetenswaardigheden. De basiliek is heel vertrouwd en een tweede thuis voor hem omdat hij daar ook pastoor is geweest van 1997 tot 2007 wat is vastgelegd en te zien is in de kerk. Er is daar zoveel moois te zien en alles heeft een betekenis. Dat is niet in één bezoek uit te leggen en te vertellen.

We werden zeer gastvrij ontvangen door vrijwilligers en genoten vervolgens van koffie met een heerlijk stuk vlaai onder de gewelven van de basiliek. Daarna kon ieder op eigen gelegenheid de kerk verder gaan bekijken, de koepel beklimmen, het museum of winkeltje bezoeken. Menig aankoop werd gedaan. Het was prachtig zomerweer die dag dus ook dorstig weer. Gezamenlijk togen we naar Brasserie Tivoli, gevestigd in het voormalige broederhuis van Saint Louis, waar we een fris drankje goed lieten smaken. Met het fraaie uitzicht op een nagebouwde Lourdesgrot in de voormalige kloostertuin was het goed vertoeven daar en supergezellig! Jammer dat het al weer zo snel 5 uur was en we richting Bergen op Zoom moesten gaan……Op naar volgend jaar!