08-07 Zegening Egidius Icoon

Op zondag 8 juli jl. is tijdens de feestelijke viering van 09.30 uur in de Gertrudiskerk de Christus-icoon gezegend van de Sant’Egidio-groep Bergen op Zoom. Deze icoon is in speciale opdracht gemaakt door iconenschilder de heer Jan Spruit uit Rotterdam. Na de viering vertelde hij boeiend hoe zo’n proces verloopt en hoe een icoon tot stand komt. Een zeer tijdrovend en minutieus werk! Een ware kunst. In de dagkerk, waar u vanaf nu deze icoon kunt zien en bewonderen, hangen al meer icoonwerken van zijn hand. De heer Adrie Kruf maakte een mooie staander voor de icoon voor tijdens het gebed.
De Sant’Egidio-gemeenschap is 50 jaar geleden ontstaan in Rome. Dit is een christelijke leken-gemeenschap die zich inzet voor jongeren, ouderen, dak- en thuislozen, vluchtelingen en waarbij men ‘vriend van de armen’ wil zijn.
In Bergen op Zoom komt de groep elke eerste woensdag van de maand om 20 uur samen voor gebed in de dagkerk van de Gertrudiskerk met ontmoeting daarna. Deelnemers hieraan komen uit de gehele regio. Naast Bergen op Zoom ook uit Steenbergen, Rucphen, Huybergen, Halsteren, Oudenbosch tot aan Goes toe zelfs.
U bent allen van harte uitgenodigd om eens nader kennis te komen maken met wat Egidius Bergen op Zoom graag wil betekenen.
Voor meer informatie omtrent Sant’Egidio zie www.santegidio.nl/amsterdam