Dank je wel

Sponsoractie On the Move en The Next Step.
Op zondag 20 mei 2018 organiseerden On the Move en The Next Step (de tiener- en jongerengroep van de parochie) een sponsoraktie, waarvan de opbrengst bestemd is voor het Doorgeefpunt in Bergen op Zoom. Het Doorgeefpunt is een voorziening die op een laagdrempelige wijze spullen en materialen ter ondersteuning van het dagelijks leven en zorg biedt.

In de weken voorafgaand aan de actie riep een van de jongeren, Martijn de Weert, in de kerken op om gul te geven. We zamelen handdoeken, washandjes, theedoeken, vaatdoekjes en beddengoed in. Aan deze oproep werd massaal gehoor gegeven in beide kerken. Er werden zakken vol spullen aangeleverd.
De tieners bakten naast de inzamelingsaktie heerlijke taarten en cakejes om te verkopen na de vieringen. De kraam was binnen de kortste keren uitverkocht. Al met al een zeer succesvolle actie!
De opbrengt van de taartverkoop was € 550,50 (na verdubbeling door de Caritas).
Op 4 juni gingen we met een cheque en een busje vol naar het Doorgeefpunt. We kregen een rondleiding en hoorden indrukwekkende verhalen over wat de vrijwilligers er meemaken. Op het einde bood Ilse Franken namens On the Move en The Next Step de cheque aan de initiatiefneemster Pierette Schoonen aan.
Pierette nam de cheque dankbaar aan. Ze vertelde dat de spullen op een goede plek terecht komen en dat het geld gebruikt gaat worden voor incidentele aankopen. (Bijvoorbeeld wanneer iemand iets nodig heeft, maar dat dit op dat moment niet aanwezig is in het Doorgeefpunt).

On the Move en The Next Step danken alle parochianen voor de gulle giften, en de Caritas voor de verdubbeling van de opbrengst. We kijken terug op een geslaagde inzamelingsactie