JONGEREN

Met het Vormsel starten de activiteiten voor jongeren. Ontmoet je graag andere tieners of jongeren, wil je meer leren op een leuke manier over geloof? Kom dan eens een kijkje nemen bij één van de activiteiten. Meer info: pastor Fredi Hagedoorn.

1. VORMSEL
Jongens en meiden die het Vormsel willen doen kunnen alle informatie lezen op de website www.lievevrouweparochie.nl.

2. LOPEND VUURTJE
De Lievevrouweparochie is dit seizoen opnieuw gastparochie voor de jaarlijkse diocesane vormelingendag ‘Lopend Vuurtje’. Op zaterdag 7 oktober 2017 beleven alle (kandidaat-)vormelingen uit het bisdom een bijzondere en afwisselende dag. Na de openingsviering is er een actief spel rond hoofd, hart en handen. Er is een spelshow waarin alles samen komt en je kunt de zegen van de bisschop ontvangen. Lopend Vuurtje vormt de start voor het vormselproject.
Contactpersoon: pastor Fredi Hagedoorn.

3. TIENERGROEP ‘ON THE MOVE’
Elke veertien dagen zijn er vrijdagavond van 19.15-21.00 uur tiener-bijeenkomsten onder de naam ‘On the Move’.
De bijeenkomsten zijn, zoals de naam al zegt, heel actief. We doen veel spellen, zijn nu eens creatief dan weer serieus bezig, en dat allemaal in een snel tempo. Elke bijeenkomst werken we met een thema uit het leven van tieners of over geloof en kerk. We gebruiken de methode Rock Solid RK. Er is ruimte voor ontspanning, gezellig samen zijn. De locatie is het Praathuis van de O.L.V. van Lourdeskerk.
On the Move sluit aan op het Vormsel, maar alle tieners tussen 11 en 16 jaar zijn van harte welkom! Dus heb je zin in een gezellige en soms gekke avond? En ken je vrienden/vriendinnen die dit gaaf vinden? Laat je gegevens achter zodat we je op de hoogte kunnen houden van een volgende bijeenkomst.
Meer informatie bij: pastor Fredi Hagedoorn en Nancy van der Zande, tel: 06-38919970, e-mail: nancyvangeel_1@hotmail.com www.facebook.com/onthemoveboz

4. JONGERENGROEP ‘THE NEXT STEP’
Elke maand komt de jongerengroep The Next Step bij elkaar. The Next Step is het vervolg op On the Move en is bedoeld voor jongeren tussen 16 en 30 jaar, die elkaar willen ontmoeten en de diepte in willen gaan. Aan de hand van thema’s en werkvormen praten we met elkaar over wat jou bezighoudt. We gaan in op jouw vragen over geloof en kerk en nodigen daar interessante sprekers voor uit. We gaan naar een klooster en komen in actie voor mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. The Next Step is er maandelijks op vrijdag van 19.30 uur tot 21.30 uur in het Praathuis van de O.L.V. van Lourdeskerk of in het Cantatorium van de St. Gertrudiskerk. Laat je gegevens achter zodat we je op de hoogte kunnen houden van een volgende bijeenkomst.
Meer informatie: pastor Fredi Hagedoorn.

5. NIGHTFEVER
Nightfever is een bijzondere openstelling van de kerk. Rondom de St. Gertrudiskerk delen jonge mensen kaarsjes uit aan voorbijgangers, met de uitnodiging om die in de kerk aan te steken. De avond begint met een vesperviering. In de kerk klinkt sfeervolle muziek. Leden van het pastoraal team en vrijwilligers heten de mensen welkom en maken een praatje. Nightfever vindt plaats op 22 juni 2018, aan de vooravond van de Maria Ommegang.
Contactpersoon: pastor Fredi Hagedoorn.

6. CONTACTEN met de MIDDELBARE SCHOLEN
Er wordt veel waarde gehecht aan goede contacten met de Middelbare scholen. Er wordt gewerkt aan versterking van deze contacten.