Jongeren

JONGEREN

Met het vormsel starten de activiteiten voor jongeren. Ontmoet je graag andere tieners of jongeren, wil je meer leren op een toffe manier over geloof? Kom dan eens een kijkje nemen bij één van de activiteiten. Meer info: pastor Fredi Hagedoorn.

VORMSEL
Jongens en meiden die het Vormsel willen doen kunnen alle informatie lezen op de speciale pagina over het vormsel.

LOPEND VUURTJE
De Lievevrouweparochie is dit seizoen opnieuw gastparochie voor de jaarlijkse diocesane vormelingendag ‘Lopend Vuurtje’. Op zaterdag 1 oktober beleven alle kandidaat-vormelingen uit het bisdom een bijzondere en afwisselende dag. Na de openingsviering is er een bijzonder spel rond hoofd, hart en handen. Er is een spelshow waarin alles samen komt en je kunt de zegen van de bisschop ontvangen. Lopend Vuurtje vormt de start voor het vormselproject. Contactpersoon: pastor Fredi Hagedoorn

TIENERGROEP ‘ON THE MOVE’
Elke veertien dagen zijn er OP vrijdagavond van 19.15 – 21.00 uur tienerbijeenkomsten onder de naam ‘On the Move’.
De bijeenkomsten zijn, zoals de naam al zegt, heel actief. We doen veel spellen, zijn nu eens creatief dan weer serieus bezig, en dat allemaal in een snel tempo. Elke bijeenkomst werken we met een thema uit het leven van tieners en over geloof en kerk. We gebruiken de methode Rock Solid RK. Er is ruimte voor ontspanning, gezellig samen zijn. De locatie is het Praathuis van de Lourdeskerk.
On the Move sluit aan op het Vormsel, maar alle tieners tussen 11 en 16 jaar zijn van harte welkom! Dus heb je zin in een gezellige en soms gekke avond? En ken je vrienden/vriendinnen die dit gaaf vinden? Geef je mailadres zodat we jullie op de hoogte kunnen houden van een volgende bijeenkomst.
Meer informatie bij: pastor Fredi Hagedoorn en Nancy van der Zande, tel: 06-38919970, e-mail: nancyvangeel_1@hotmail.com, www.facebook.com/onthemoveboz

JONGERENGROEP ‘THE NEXT STEP’
The Next Step is een nieuw initiatief voor iedereen tussen 16 en 30 jaar. Bedoeld voor jongeren die elkaar willen ontmoeten en de diepte in willen gaan. Aan de hand van thema’s en werkvormen praten we met elkaar over wat jou bezighoudt. We gaan in op jouw vragen over geloof en kerk. We maken een uitstapje en komen in actie voor mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. The next step is er maandelijks op vrijdag van 19.30 uur tot 21.30 uur.
De locatie is het Cantatorium van de Gertrudiskerk. Geef je mailadres door om op de hoogte gehouden te worden van een volgende bijeenkomst. Meer informatie: pastor Fredi Hagedoorn

NIGHTFEVER
Nightfever is een bijzonder laagdrempelig, sfeervol avondgebeuren. De Gertrudiskerk wordt een hele avond opengesteld. Jonge mensen delen kaarsjes uit aan voorbijgangers, met de uitnodiging om die aan te komen steken in de kerk. De avond begint met een eucharistie of vesperviering. In de kerk klinkt sfeervolle muziek. Pastores en vrijwilligers heten de mensen welkom en maken een praatje. Nightfever vindt plaats op 23 juni 2017.
Contactpersoon: pastor Fredi Hagedoorn

CONTACTEN met de MIDDELBARE SCHOLEN
Er wordt veel waarde gehecht aan goede contacten met de Middelbare scholen. Er wordt gewerkt aan versterking van deze contacten.