Rozenkransgebed voor de vrede in 2018

Verenigd in gebed voor de vrede: een jaar lang samen met de bisschoppen de rozenkrans bidden voor de vrede. De Nederlandse bisschoppen willen in het jaar 2018 samen met alle katholieken op speciale dagen de rozenkrans bidden met als intentie de vrede in de wereld.
Op 13 oktober 2017 werd het 100-jarig jubileum van de verschijningen van de Heilige Maagd Maria in Fatima (Portugal) beëindigd. De oproep van Maria om in het bijzonder de rozenkrans te bidden tot intentie van de vrede is zeker ook in de wereld van nu van zeer actuele betekenis. De bisschoppen schrijven in hun oproep aan de katholieken in hun bisdommen: ‘We willen bidden dat God de vrede in de wereld zal geven en dat Hij – indachtig een gebed van de Heilige Franciscus van Assisi (± 1226) – onszelf tot een instrument van Gods vrede maakt. Het zou bijzonder mooi zijn als gelovigen daarvoor bijeenkomen en – zeker ook als u alleen bent – dat u weet dat u dit gebed bidt in vereniging met velen.’
In onze Lievevrouweparochie bidden we in 2018 vier keer het rozenkransgebed voor de vrede: te beginnen op 1 januari (hoogfeest van de Heilige Moeder van God en Wereldgebedsdag voor de Vrede), op 30 mei (Mariamaand), op 15 augustus (hoogfeest van Maria Tenhemelopneming en patroonsfeest van ons bisdom) en op 1 november (hoogfeest van Allerheiligen). Het rozenkransgebed wordt een kwartier vóór aanvang van de viering op de betreffende feestdag gebeden te beginnen op maandag 1 januari om 10.45 uur in de Sint Gertrudiskerk. Op woensdag 30 mei 2018 wordt het gebed voor vrede in alle rozenkransvieringen in onze parochie gebeden.