1 september LievevrouweFair

Opening van het nieuwe werkjaar met zeer geslaagde LievevrouweFair
Op zondag 1 september jl. werd het nieuwe werkjaar 2019-2020 geopend met een stedelijke eucharistieviering in de parochiekerk van O.L.V. van Lourdes. Bijzonder was dit jaar de zegening na de viering van de Rolls Royce van Pierre en Tineke Dietvorst. Tijdens de LievevrouweFair kon men zich aanmelden om, tegen vergoeding, een ritje te maken in deze nu gewijde en wel zeer luxe auto. De opbrengst schonk Pierre ten goede van de Fair, een heel mooi gebaar! Maar er was meer, veel meer wat de Fair alle belangstellenden weer bood.
Naast de zelfgemaakte taart, soep, crêpes en heerlijke saté om ter plekke te eten, waren er ook weer vers bereide koekjes, potten jam, confiture en chutney te koop.

Via de enthousiaste medewerking van ROC Markiezaatcollege hebben we, alleen tegen de hout-kostprijs, heel fraaie kaas-/ broodplanken kunnen laten maken met de afbeeldingen van de H. Gertrudiskerk en de O.L.V. van Lourdeskerk als ook het parochielogo erop. Een ander nieuw artikel was een verjaardagskalender met daarop maandelijks een mooie afbeelding van een Bergs monument. Leuke nieuwe cadeau-ideeën voor u? Er zijn er nog een aantal te koop op het parochiecentrum en in beide kerken na afloop van de zondagsdiensten. Elk € 10,00 per stuk.
Daarnaast was er ook dit jaar, naast boeken, veel (kerk)curiosa te verkrijgen van hoogstaande kwaliteit.
Voor de kinderen waren er verschillende spelletjes te doen, al deden de volwassenen ook fanatiek mee met het sjoelen  ! En met dansen op de vlotte klanken van The Crabtownthree. Ook zij spelen elk jaar tijdens de Fair belangeloos. Chapeau!
Voor de kinderen en jongeren was er dit jaar een Cup-cake-Cup-wedstrijd uitgeschreven. Een heuse jury onder vakkundige leiding van Lieke Withagen, van Brownies & downieS, beoordeelde de cups op smaak en presentatie. Op het onderdeel smaak was Ben Wetzels de winnaar. Bij het onderdeel presentatie ging de beker naar Isabel Santiago. Van harte gefeliciteerd nogmaals aan beiden! Naast het winnen van een echte Cup kregen de winnaars nog een bakworkshop aangeboden door Lieke Withagen.
En natuurlijk was er weer de inmiddels bekende loterij met als 1e en 2e prijs: een diner en een lunch, elk voor twee personen, bij en verzorgd door pastoor Paul Verbeek.
Genietend van dit alles in een heerlijke zon was de middag weer zo voorbij in de pastorietuin. We kunnen terugzien op een zeer geslaagde LievevrouweFair, die het mooie eindbedrag heeft opgebracht van € 2032,25. Ook dit jaar zal dat besteed worden aan nieuwe vloerbedekking in de vergader- en koffieruimtes op het parochiecentrum. Nogmaals een hartelijk Dank-u-wel aan allen die dit mogelijk gemaakt hebben!