Parochiegids en Jaarkalender
Aan het begin van het werkjaar vindt u in de kerken een Parochiegids en Jaarkalender met info en gegevens over alle activiteiten voor het komend werkjaar. De gids en kalender zijn ook in het Parochiecentrum af te halen.
Vanaf 20 juli is er weer de Zomertentoonstelling in de stadskerk van Sint-Gertrudis tot half september. Dit jaar is de tentoonstelling gericht op de Congregatie “Toevlucht in lijden”, Zusters Franciscanessen van Bergen op Zoom en op de Sint-Catharinakapel.
Viering in het Pools
Vanaf 4 augustus 2019 is er elke zondag om 18.00 uur een Eucharistieviering in het Pools in onze Parochiekerk Onze Lieve Vrouw van Lourdes.
Maria Ommegang 2019 op televisie NPO2.
Roderick Vonhogen presenteert het programma Roderick Zoekt Licht. Iedere dinsdag om 16.15 uur op NPO2.
Op dinsdag 3 september en op dinsdag 10 september gaat dit programma over de Maria Ommegang van dit jaar (75 jaar Maria Ommegang)
Relivisie
Vrijdag 13 september 10.00 uur uitzending Relivisie op ZuidWestTV
Vormsel
Op donderdag 12 september is de eerste bijeenkomst van de vormselvoorbereiding om 19.00 uur in de OLV van Lourdeskerk. Jongens en meiden uit groep acht kunnen zich nog aanmelden bij pastor Fredi Hagedoorn.
Nationale Orgeldag
Komende zaterdag 14 sept. is het Monumentendag, maar tevens ook Nationale Orgeldag. Als gebruikelijk neemt natuurlijk de Gertrudiskerk, als “Orgeltuin” met 3 monumentale orgels, daaraan deel. Van 10.00 uur tot 17.00 uur worden de orgels regelmatig bespeeld en men kan uitvoerige informatie over (de) orgels van de organist vernemen. Het is voor eenieder met enige toetsvaardigheid bovendien mogelijk zelf ook eens orgel te spelen: een hele gewaarwording, zeker ook voor kinderen! Ook op de zondagmiddag erop volgend kan men nog terecht!
Kidskerk
Woensdag 18 september om 13.30 uur gaat de Kidskerk van start in dit nieuwe werkjaar. Dit keer in de tuin van het Parochiecentrum.
Jongerengroep The Next Step start op 27 september
Op vrijdag 27 september is de openingsactiviteit van The Next Step, met als titel “Ik kan niet kiezen”. Jongeren van 16 t/m 30 jaar zijn van harte welkom om op de fiets naar de St.-Gertrudiskerk te komen. We starten daar om 19.30 uur, voor kennismaking, kiezen en daarna een terrasje. Meer info en het jaarprogramma zijn te vinden op de flyer.
Klik hier: The Next Step jongerengroep jaarprogramma