Communie brengen bij andere parochianen
Het is mogelijk om voor een familielid of een parochiaan die niet naar de kerk kan komen de communie mee naar huis te nemen. Neem dan een pixus mee op het moment dat je zelf de communie ontvangt. Je geeft dan eerst de pixus aan de pastor en ontvangt daarin een hostie. Daarna ga je zelf ter communie.
We vragen je uitdrukkelijk om goed op te letten bij het bezorgen van communie thuis bij andere parochianen. Draag een mondkapje en ontsmet je handen. Reik de communie zo mogelijk uit met een pincet. Of leg de pixus neer, zodat de communicant de hostie zelf uit de pixus kan pakken.
De hostie meenemen voor meerdere mensen
Als je bij meerdere mensen de communie thuis bezorgt, en geen pincet gebruikt, zorg dan dat je één hostie per pixus meeneemt. Zodoende is er het geringste besmettingsgevaar.
Pixus kopen
Je kunt een pixus kopen vanaf € 7,50 per stuk op het parochiecentrum of na afloop van de zondagsviering in de St.-Gertrudiskerk. In de OLV van Lourdeskerk kun je er één kopen tijdens openingsuren en na de zondagsviering.

Samen bidden

Als je de communie thuis brengt, is dat een mooi moment om samen te bidden. Als je niet goed weet welke gebeden je kunt gebruiken of hoe je dan kunt bidden, neem dan contact op met diaken Jan Foesenek: 06-20626356. Je kunt ook contact met hem opnemen of met het parochiecentrum, als je graag wil dat een pastor de communie bij een dierbare thuis komt brengen.