Alpha

Ontmoeten, vragen en ontdekken – dat doe je op Alpha! Stel al je vragen. Wie is Jezus nu eigenlijk? Wat is de betekenis van bidden? Eet samen en praat met andere deelnemers over de zin van het leven en over ons geloof. Ruim 25 miljoen mensen gingen jou wereldwijd voor.

Voor alle leeftijden

15 inspirerende onderwerpen

Tien avonden én
1 zaterdag

Ontmoeten, vragen en ontdekken

Voor wie?

Alpha is voor iedereen die vragen heeft over het leven of over het katholiek geloof. Zo goed als iedereen heeft wel vragen, dus Alpha is zeker ook voor jou. Er is alle ruimte om het gesprek aan te gaan en je vragen en ideeën te delen.

Waarom?

Op Alpha denk je samen na over vijftien inspirerende onderwerpen. Iedereen komt met zijn eigen vragen en ideeën. Je ontdekt altijd iets nieuws. Je ontmoet leuke, nieuwe mensen. En het is helemaal gratis!

Hoe werkt het?

Elke Alpha begint met een lekkere maaltijd. Hét moment om elkaar op een ontspannen manier goed te leren kennen. Deze maaltijd wordt voor je verzorgd. Na de maaltijd luister je naar een kort, inspirerend verhaal over een van de onderwerpen. Telkens komt iemand hiervoor een inleiding geven. Bijvoorbeeld over: Wie is Jezus nu eigenlijk? Hoe kun je geloven en wat is de betekenis van bidden? Daarna is er alle ruimte om je vragen en gedachten te delen in kleine groepen.

Alpha in Huijbergen

De eerstvolgende Alpha start 19 september in Huijbergen. Parochie De Bron organiseert deze Alpha voor belangstellenden uit de hele regio. Alpha is er wekelijks op dinsdagavond van 18.00 tot 21.00 uur bij de broeders van Huijbergen, aan de Boomstraat 7.  Alpha start op 19 september, de laatste avond is op 21 november. Op zaterdag 21 oktober is een hele dag gepland. Deelname aan Alpha is gratis. Je kunt je aanmelden via e-mail, alphahuijbergen@gmail.com of telefonisch bij Rien van Egeraat: 0164-642532. Lees er meer over op: www.samenkerk.nl/de-bron-2/alpha 

Alpha in Bergen op Zoom

De volgende Alpha in Bergen op Zoom vindt plaats op donderdagavonden van 11 januari t/m 21 maart 2024. De Alpha zaterdag valt dan op 17 februari. Informatie opvragen of aanmelden voor deze Alpha kan bij pastor Fredi Hagedoorn: fredihagedoorn@lievevrouweparochie.nl Deze Alpha komt nog in de website agenda.

There are no upcoming events at this time.
Meedoen aan onze Alpha en samen praten en nadenken over het katholieke geloof? Je bent van harte welkom!

2 + 9 =

Meehelpen

Voor Alpha zoeken we ook vrijwilligers, om te koken en te helpen. Daarvoor kun je je aanmelden bij Fredi Hagedoorn: fredihagedoorn@lievevrouweparochie.nl. Ook als je maar één of twee avonden kunt komen om bijvoorbeeld tafels te dekken en de afwas te doen, is dat al behulpzaam.

Uitnodigen

Heb je al een keer aan Alpha meegedaan en ken je mensen die mogelijk mee zouden willen doen aan Alpha? Nodig hen dan uit!