ALPHACURSUS

In januari 2020 starten we in Bergen op Zoom met een Alphacursus. Ontmoeten, vragen en ontdekken – dat doe je op Alpha! Stel al je vragen. En praat met andere deelnemers over de zin van het leven en over ons geloof. Je bent niet de enige Alpha-deelnemer, wereldwijd volgden ruim 25 miljoen mensen een Alphacursus.
Voor wie?
Alpha is voor iedereen! Heb je vragen over het leven of over het katholiek geloof? Dan is Alpha echt iets voor jou. Er is alle ruimte om het gesprek aan te gaan en je vragen en ideeën te delen.
Waarom?
Op Alpha denk je samen na over vijftien inspirerende onderwerpen. Iedereen komt met zijn eigen vragen en ideeën. Je ontdekt altijd iets nieuws. Je ontmoet leuke, nieuwe mensen. En het is helemaal gratis!
Hoe werkt het?
Elke Alpha begint met een lekkere maaltijd. Hét moment om elkaar op een ontspannen manier goed te leren kennen. Deze maaltijd wordt voor je verzorgd. Na de maaltijd luister je naar een kort, inspirerend verhaal over een van de onderwerpen. Telkens komt iemand hiervoor een inleiding geven. Bijvoorbeeld over: Wie is Jezus nu eigenlijk? Hoe kun je geloven en wat is de betekenis van bidden? Daarna is er alle ruimte om je vragen en gedachten te delen in kleine groepen.

Kijk op YouTube voor een filmpje over de Alphacursus.

Alpha bijeenkomsten
Er zijn tien bijeenkomsten op donderdagavond en één bijeenkomst op zaterdag overdag.

De bijeenkomsten op donderdagavond duren van 18.00 tot 21.00 uur (behalve de informatieavond, zie onder). De data: Donderdagen 23/01, 30/01, 06/02, 13/02, 05/03, 19/03, 26/03, 02/04, 16/04. Deze avonden vinden plaats in het nieuwe gebouw van Curio/ ZuidwestTV, Dr. Ir. van Veenweg 8. Er is parkeergelegenheid voor de deur. Deze nieuwe locatie is gekozen, vanwege de grote belangstelling voor de cursus.
Op zaterdag 14 maart is de bijeenkomst overdag. We gaan samen naar Oudenbosch voor een aantal inleidingen en een rondleiding in de kerk. Deze dag is een belangrijk onderdeel van Alpha, mis het dus niet.
Deelnemen
De eerste cursusavond is op donderdag 23 januari. Wil je alsnog meedoen aan deze cursus of je op de wachtlijst laten zetten voor de volgende cursus, neem dan contact op met pastor Fredi Hagedoorn. Bij haar kun je ook terecht voor meer informatie: fredihagedoorn@lievevrouweparochie.nl Als je liever wilt bellen, kan dat met het parochiecentrum: 0164-233574
Vrijwilligers
Voor Alpha zoeken we ook vrijwilligers, om te koken en te helpen. Daarvoor kun je je aanmelden bij Fredi Hagedoorn. Ook als je maar één of twee avonden kunt komen om bijvoorbeeld tafels te dekken en de afwas te doen, is dat al behulpzaam.
Uitnodigen
Heb je al een keer aan Alpha meegedaan en ken je mensen die mogelijk mee zouden willen doen aan Alpha? Nodig hen dan uit!
Folder
Download hier de folder van de Alphacursus.
Download hier de poster van de Alphacursus.