Alpha

Ontmoeten, vragen en ontdekken – dat doe je op Alpha! Stel al je vragen. Wie is Jezus nu eigenlijk? Wat is de betekenis van bidden? Eet samen en praat met andere deelnemers over de zin van het leven en over ons geloof. Ruim 25 miljoen mensen gingen jou wereldwijd voor.

Voor alle leeftijden

15 inspirerende onderwerpen

Op donderdagavond

Ontmoeten, vragen en ontdekken

Voor wie?

Alpha is voor iedereen die vragen heeft over het leven of over het katholiek geloof. Zo goed als iedereen heeft wel vragen, dus Alpha is zeker ook voor jou. Er is alle ruimte om het gesprek aan te gaan en je vragen en ideeën te delen.

Waarom?

Op Alpha denk je samen na over vijftien inspirerende onderwerpen. Iedereen komt met zijn eigen vragen en ideeën. Je ontdekt altijd iets nieuws. Je ontmoet leuke, nieuwe mensen. En het is helemaal gratis!

Hoe werkt het?

Elke Alpha begint met een lekkere maaltijd. Hét moment om elkaar op een ontspannen manier goed te leren kennen. Deze maaltijd wordt voor je verzorgd. Na de maaltijd luister je naar een kort, inspirerend verhaal over een van de onderwerpen. Telkens komt iemand hiervoor een inleiding geven. Bijvoorbeeld over: Wie is Jezus nu eigenlijk? Hoe kun je geloven en wat is de betekenis van bidden? Daarna is er alle ruimte om je vragen en gedachten te delen in kleine groepen.

De bijeenkomsten

De nieuwe Alpha start op donderdag 12 januari 2023. Lees er meer over in de folder: download de folder hier. Er zijn tien bijeenkomsten op donderdagavond en één bijeenkomst op zaterdag overdag. Kijk in de agenda voor alle bijeenkomsten.

Er zijn op dit moment geen aankomende evenementen.
Meedoen aan onze Alpha en samen praten en nadenken over het katholieke geloof? Je bent van harte welkom!

13 + 7 =

Meehelpen

Voor Alpha zoeken we ook vrijwilligers, om te koken en te helpen. Daarvoor kun je je aanmelden bij Fredi Hagedoorn. Ook als je maar één of twee avonden kunt komen om bijvoorbeeld tafels te dekken en de afwas te doen, is dat al behulpzaam.

Uitnodigen

Heb je al een keer aan Alpha meegedaan en ken je mensen die mogelijk mee zouden willen doen aan Alpha? Nodig hen dan uit!