door | dec 2, 2020 | Inspiratie | 0 Reacties

Advent is een tijd van verlangen en verlangen doen we allemaal wel, min of meer.

Verlangen doen we naar geschenken, zeker in de dagen die komen,
maar ook naar bevestiging en naar veilige geborgenheid en naar geluk,
al weten we niet zo precies wat we daaronder moeten verstaan.
En zijn er die het onmogelijke verlangen en illusies koesteren.

En er zijn er ook die – zo ontgoocheld en gekwetst –
niet meer durven te verlangen, en de hoop hebben opgegeven.
Komt ons dromen eens uit?
Wordt het leven goed?
Is er ook voor ons een bron van levend water?
Er zijn er die wachten tot het antwoord komt. er zijn er ook die er meteen aan beginnen.
Bij de een wordt verlangen verlamming, bij de ander kracht.
Naar: Carlos Desoete

Meer interessante berichten:

Veertig jaar oecumenische gespreksgroep

De oecumenische gespreksgroep bestaat veertig jaar. Tien keer per jaar komt de groep onder leiding van emeritus pastor Jo Staps samen. Ze lezen boeken op het snijvlak van kerk en samenleving. “Want een boek in je eentje lezen, of samen met anderen, is een hemelsbreed verschil.”

Actie Kerkbalans 2021 heeft vertraging

Geef vandaag voor de kerk van morgen
Van zaterdag 16 januari tot zaterdag 30 januari 2021 wordt de Actie Kerkbalans landelijk gehouden. De Lievevrouweparochie bericht u altijd in deze periode. Helaas kan dat dit jaar niet zo zijn.

Week van gebed voor de eenheid

Zondag 17 tot en met 24 januari is de jaarlijkse Week van gebed voor de eenheid van de christenen. Centraal staat het Bijbelgedeelte Johannes 15 vers 5-9: ‘Blijf in mijn liefde en je zult veel vrucht dragen.’