Here God wij zijn vervreemden door te luisteren naar Uw stem

door | feb 2, 2021 | Inspiratie | 0 Reacties

Dit refrein van het Lied: “Door de wereld gaat een woord” kwam voortdurend bij pastoor Paul Verbeek boven, toen hij het Evangelie van vandaag (Marcus 1,21-28) las en herlas. Het is een actueel Evangelie tegen de achtergrond van de gebeurtenissen, de rellen afgelopen week in ons land.
Preek 4e zondag door het jaar B

Here God wij zijn vervreemden
door te luisteren naar Uw stem
breng ons saam met Uw ontheemden
naar het nieuw Jeruzalem

Gebeurtenissen in ons land

In de preek denkt hij na over de rellen, de daders en hun reactie. En de reactie van mensen uit het land.

Livestream

Kijk de livestream van de zondagsviering vanuit de OLV van Lourdeskerk hier terug.

Meer inspiratie:

Noveen tot Sint-Gertrudis

Met ingang van vrijdag 5 maart bidden we in de parochie de Noveen tot Sint-Gertrudis. Dit is een nieuwe Noveen met o.a. foto’s van de Sint-Gertrudiskapel aan de Scheldelaan in Bergen op Zoom. Het is een bijzondere uitgave! In het weekend van 6 & 7 maart wordt speciaal aandacht geschonken aan Sint-Gertrudis als patrones van onze stad.