Kerstnoveen tot het Wonderdadig Kindje Jezus van Praag

door | dec 21, 2020 | Inspiratie, Nieuws | 0 Reacties

In onze parochie starten we op woensdag 23 december met het bidden van de Kerstnoveen tot het Wonderdadig Kindje Jezus van Praag. Het is op vele plaatsen waar het Kindje Jezus van Praag wordt vereerd gebruikelijk om rond Kerstmis en in de Kersttijd om deze Kerstnoveen te bidden.

gebruikelijk om rond Kerstmis en in de Kersttijd om deze Kerstnoveen te bidden.

Deze Kerstnoveen is tekstueel anders dan de gewone Noveen tot het Kindje Jezus van Praag. U vindt in deze aangepaste versie ook een gedachte van Edith Stein en paus Franciscus. Van harte aanbevolen
om mee te bidden. U kunt de Kerstnoveen downloaden of een gedrukt exemplaar ophalen in het Parochiecentrum.

Meer interessante berichten:

Veertig jaar oecumenische gespreksgroep

De oecumenische gespreksgroep bestaat veertig jaar. Tien keer per jaar komt de groep onder leiding van emeritus pastor Jo Staps samen. Ze lezen boeken op het snijvlak van kerk en samenleving. “Want een boek in je eentje lezen, of samen met anderen, is een hemelsbreed verschil.”

Actie Kerkbalans 2021 heeft vertraging

Geef vandaag voor de kerk van morgen
Van zaterdag 16 januari tot zaterdag 30 januari 2021 wordt de Actie Kerkbalans landelijk gehouden. De Lievevrouweparochie bericht u altijd in deze periode. Helaas kan dat dit jaar niet zo zijn.

Week van gebed voor de eenheid

Zondag 17 tot en met 24 januari is de jaarlijkse Week van gebed voor de eenheid van de christenen. Centraal staat het Bijbelgedeelte Johannes 15 vers 5-9: ‘Blijf in mijn liefde en je zult veel vrucht dragen.’