Noveen: “Een nieuwe Belofte”

door | nov 30, 2020 | Inspiratie | 0 Reacties

Met ingang van woensdag 3 december 2020 bidden we rond de viering van “Maria, die de knopen ontwart” (8 december 2020) de Noveen “Een nieuwe belofte”. Deze Noveen is verbonden met de sobere viering van de Maria Ommegang 2020 vanwege het corona-virus.
Hoe bidden we deze Noveen ?

We beginnen met de overdenking van de dag. Vervolgens bidden we de rozenkrans, zoals gebruikelijk. We sluiten af met het gebed Maria Ommegang 2020 en luisteren zo mogelijk naar het lied “Onze Lieve Vrouw van Brabant”, dat u kunt vinden op de CD van de Maria Ommegang.

Aansluitend aan de negen dagen van de Noveen wordt de driedaagse (tiende, elfde en twaalfde dag) gebeden. De drie daagse is nu op 11, 12 en 13 december. We bidden dan zeven tientjes van de rozenkrans en daarbij overdenken we de zeven vreugden uit het leven van Maria. We sluiten af met gebed Maria Ommegang 2020 en luisteren zo mogelijk naar het lied “Onze Lieve Vrouw van Brabant”, dat u kunt vinden op de CD van de Maria Ommegang.

Deze noveen kan worden gedownload op onze website, maar is – in prachtige druk – ook te koop voor slechts € 4,00 in het Parochiecentrum, Stulemeijerlaan 8. Voor iederen die zich verbonden weet met de Maria Ommegang is dit een echt collectors item. Van harte bij u aanbevolen!

Meer interessante berichten:

Veertig jaar oecumenische gespreksgroep

De oecumenische gespreksgroep bestaat veertig jaar. Tien keer per jaar komt de groep onder leiding van emeritus pastor Jo Staps samen. Ze lezen boeken op het snijvlak van kerk en samenleving. “Want een boek in je eentje lezen, of samen met anderen, is een hemelsbreed verschil.”

Actie Kerkbalans 2021 heeft vertraging

Geef vandaag voor de kerk van morgen
Van zaterdag 16 januari tot zaterdag 30 januari 2021 wordt de Actie Kerkbalans landelijk gehouden. De Lievevrouweparochie bericht u altijd in deze periode. Helaas kan dat dit jaar niet zo zijn.

Week van gebed voor de eenheid

Zondag 17 tot en met 24 januari is de jaarlijkse Week van gebed voor de eenheid van de christenen. Centraal staat het Bijbelgedeelte Johannes 15 vers 5-9: ‘Blijf in mijn liefde en je zult veel vrucht dragen.’