Noveen tot het wonderdadig Kindje Jezus van Praag in de Vastenavenduitvoering.

door | feb 10, 2021 | Inspiratie | 0 Reacties

Met ingang van maandag 15 februari bidden we in onze parochie de Noveen tot het wonderdadig Kindje Jezus van Praag in de Vastenavenduitvoering. Het beeldje van het wonderdadig Kindje Jezus van Praag staat in de parochiekerk Onze Lieve Vrouw van Lourdes. Met de Vastenavend is het beeldje gekleed in de karakteristieke Bergse vastenavendkleding met onder meer een gordijntje. De Noveen is te downloaden op onze website of op te halen als boekje bij het Parochiecentrum.
Het beeldje “Het Kindje Jezus van Praag” Is om te geven of om te krijgen

Het is een goede traditie om het beeldje “Het Kindje Jezus van Praag” cadeau te krijgen of het zelf aan iemand cadeau te geven, die je een warm hart toe draagt. Het is dus niet de bedoeling om het beeldje voor jezelf te kopen. De diepere intentie daarvan is om aan de ontvanger geluk te schenken door het beeldje van “Het wonderdadig Kindje Jezus van Praag”. Het beeldje kan bij onze parochie worden aangeschaft.

Verering in Bergen op Zoom

In de Lievevrouweparochie te Bergen op Zoom vindt de verering plaats voor “Het wonderdadige Kindje Jezus van Praag” in de parochiekerk Onze Lieve Vrouw van Lourdes. Een geschonken replica beeldje heeft een prominente plaats in deze kerk gekregen. Het beeldje heeft – zoals in Praag – gebedsmantels in alle liturgische kleuren van de R.-K. Kerk, alsmede een bijzondere gebedsmantel voor “Vastenavend”; dit is de naam voor Carnaval in Bergen op Zoom. De afbeelding hiervan vindt u op de voor- en de achterzijde van het noveenboekje, dat u kunt downloaden.

Meer inspiratie:

Noveen tot Sint-Gertrudis

Met ingang van vrijdag 5 maart bidden we in de parochie de Noveen tot Sint-Gertrudis. Dit is een nieuwe Noveen met o.a. foto’s van de Sint-Gertrudiskapel aan de Scheldelaan in Bergen op Zoom. Het is een bijzondere uitgave! In het weekend van 6 & 7 maart wordt speciaal aandacht geschonken aan Sint-Gertrudis als patrones van onze stad.