Overweging bij het Feest van Heilige Familie

door | dec 27, 2020 | Inspiratie | 0 Reacties

Bij het evangelie van Heilige Familie (zondag 27 december 2020) hoort een lied: Nunc dimittis. Het is een bijzonder lied uit Taizé: “Nu laat mij, Heer, uw dienaar naar uw Woord in vrede gaan”. We hebben samen Kerstmis gevierd, maar wel anders dan anders. We waren alleen via de televisie getuige van hoe het Kindje in de kribbe werd gelegd. Zijn we ook zo geraakt, zoals pastoor Paul Verbeek in zijn preek noemde? Heb je Jezus geboren voelen worden in je eigen hart? Ervaar je nu die vrede?
Simeon

In het evangelie horen we hoe Simeon de kleine Jezus ontmoet en die vrede wel ervaart. Over die ontmoeting en over het geloof wat we zelf hebben ontvangen, gaat de overweging van pastor Fredi Hagedoorn.

Lees de hele overweging hier terug.

Meer interessante berichten:

Peuterkleuterviering via livestream

De peuterkleuterviering (“Geef mij je hand”) van zondag 24 januari heeft een korte viering via livestream op deze zondag. De viering begint op het gebruikelijk tijdstip van 9.30 uur en wordt gestreamd vanuit de parochiekerk Onze Lieve Vrouw van Lourdes.

Kort parochienieuws week 3

In dit bericht lees je de opbrengsten van afgelopen week en de belangrijkste activiteiten uit de agenda. Ook noemen we de naam van de overledene.

Bijzondere Gildemis 2021

Op zondag 17 februari is ’s middags om drie uur de jaarlijkse viering ter gedachtenis aan Sint Sebastiaan gevierd, samen met de leden van het Schuttersgilde Sint Sebastiaan Bergen op Zoom – Borgvliet. De viering is op de zondag zo dicht mogelijk bij de naamdag van deze heilige van 20 januari.