Nieuws

Noveen tot Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand

Noveen tot Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand

Met ingang van vrijdag 20 mei 2022 bidden we in de parochie de Noveen tot Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand. Wij kunnen de bijstand van Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand goed vragen in deze wereld die in brand staat met vele (oorlogs)conflicten. Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand is een titel van Maria, die in verband staat met een Byzantijnse icoon met dezelfde naam. De icoon is sinds het einde van de 15e eeuw in Rome, maar is mogelijk van oudere datum. Deze Noveen kan worden gedownload op onze website en worden verkregen in gedrukt formaat bij ons Parochiecentrum.

Lees meer
Beeldje heilige Titus Brandsma gezegend

Beeldje heilige Titus Brandsma gezegend

Op zondag 15 mei heeft pastoor Paul Verbeek een beeldje van Titus Brandsma gezegend. Het beeldje komt in de St.-Gertrudiskerk te staan. Zo herinneren we de feestelijke dag waarop de Nederlandse pater heilig werd verklaard. Het is ook een plek om om zijn voorspraak te vragen.

Lees meer
Heiligverklaring Titus Brandsma

Heiligverklaring Titus Brandsma

De Nederlandse pater Karmeliet wordt op zondag 15 mei heilig verklaard. Paus Franciscus zal dit doen in Rome. In dit artikel lees je hoe je de heiligverklaring via televisie kunt volgen. In de St.-Gertrudiskerk plaatsen we zondag een beeld van hem. In de andere weekendvieringen staan we ook bij de heiligverklaring stil.

Lees meer