10 december was de senioren Kerstviering in de Lourdeskerk.

door | dec 15, 2021 | Nieuws | 0 Reacties

Deze middagviering volgde op de mooie en bijzondere uitvaart die ochtend van voormalig pastor Rud Smit in de Gertrudiskerk. Onze pastoor Paul Verbeek kwam daarom nog rechtstreeks van het kerkhof […]

Op 10 december nam ik deel aan de senioren Kerstviering in de Lourdeskerk.
Deze middagviering volgde op de mooie en bijzondere uitvaart die ochtend van emeritus pastor Rud Smit in de Gertrudiskerk. Onze pastoor Paul Verbeek kwam daarom nog rechtstreeks van het kerkhof gespoed. Nadat Diaken Jan Foesenek ons hiervan op de hoogte had gesteld werd dit korte wachten ingevuld met mooie zang van alom bekende kerstliederen door het samenzang koor met Lucy van Wezel als dirigente. Dit koor had zich speciaal voor deze seniorenviering present gesteld. Dit deden zij de gehele viering met verve.
Hoewel het er tot voor kort er naar uit had gezien dat deze viering eindelijk weer afgesloten kon worden met nadien een gezellig samen zijn met koffie, drankje, e.d. kon dit vanwege de coronavoorschriften voor de tweede keer helaas toch niet doorgaan.

KOMT ALLEN TEZAMEN

Desalniettemin waren toch heel wat senioren samen gekomen, zoals ook het thema van deze viering was:
KOMT ALLEN TEZAMEN.
In het kort samengevat ging de overweging van pastoor Paul Verbeek “over de Goede Herder die niemand verloren laat lopen!! Dat geldt voor iedere man of vrouw. In alles wat met liefde gedaan wordt zit de zorg in. Voor elkaar en door elkaar!! Elkaar hierin stimuleren. Leerling van Jezus te zijn. Leerlingen van Christus met een missie .Dat raakt aan alles wat nu in ons bisdom aan de orde is: de missionaire kerk. Om nog meer leerling van Jezus te worden. Waar ook onze bisschop Liesen bijzonder voor pleit om nog meer voor deze boodschap open te staan.
Pastoor Paul Verbeek noemde in dit verband ook een boekje van dominee Vreugdenhil. Dit gaat over de vertaalslag tussen de werkelijkheid van alle dag en de rijkdom van de schrift .
Wat ik er zelf vooral uit de overweging heb meegenomen is trachten VOOR IEMAND EEN LICHTPUNTJE TE ZIJN.

Na afloop kreeg ieder deelnemen een prachtige kerstbowl mee. Geschonken door Caritas, bloemshop Igor en ………… Inmiddels zijn onder meer de leden van de bezoekgroep en de leden van Sant Egido Bergen op Zoom actief om bij de senioren die niet bij de dienst konden zijn alsnog zo’n fraaie bowl te bezorgen.
Mia Potjes

Meer interessante berichten:

Gezinsmiddag op 8 oktober

Gezinsmiddag op 8 oktober

Het gezinspastoraat van het bisdom Breda organiseert zondagmiddag 8 oktober samen met enkele ouders uit Bergen op Zoom een gezinsmiddag in de Sint Catharinakapel. De gezinsmiddag start na de zondagsviering van 11.00 uur in de OLV van Lourdeskerk, waar ook KinderWoordDienst is.

Lees meer
Missio Wereldmissiemaand 2023: Geef voor de christenen in Libanon

Missio Wereldmissiemaand 2023: Geef voor de christenen in Libanon

Oktober is de wereldmissiemaand. Het eerste weekend van oktober (7-8 oktober) vieren wij wereldmissiedag van de kinderen. Op 22 oktober is het Missiezondag. Onder de titel ‘Met brandend hart’ ( Lucas 24,32) voert Missio dit jaar campagne voor de wereldmissiemaand. Missio laat je kennismaken met de christenen in Libanon.

Lees meer