10 december was de senioren Kerstviering in de Lourdeskerk.

door | dec 15, 2021 | Nieuws | 0 Reacties

Deze middagviering volgde op de mooie en bijzondere uitvaart die ochtend van voormalig pastor Rud Smit in de Gertrudiskerk. Onze pastoor Paul Verbeek kwam daarom nog rechtstreeks van het kerkhof […]

Op 10 december nam ik deel aan de senioren Kerstviering in de Lourdeskerk.
Deze middagviering volgde op de mooie en bijzondere uitvaart die ochtend van emeritus pastor Rud Smit in de Gertrudiskerk. Onze pastoor Paul Verbeek kwam daarom nog rechtstreeks van het kerkhof gespoed. Nadat Diaken Jan Foesenek ons hiervan op de hoogte had gesteld werd dit korte wachten ingevuld met mooie zang van alom bekende kerstliederen door het samenzang koor met Lucy van Wezel als dirigente. Dit koor had zich speciaal voor deze seniorenviering present gesteld. Dit deden zij de gehele viering met verve.
Hoewel het er tot voor kort er naar uit had gezien dat deze viering eindelijk weer afgesloten kon worden met nadien een gezellig samen zijn met koffie, drankje, e.d. kon dit vanwege de coronavoorschriften voor de tweede keer helaas toch niet doorgaan.

KOMT ALLEN TEZAMEN

Desalniettemin waren toch heel wat senioren samen gekomen, zoals ook het thema van deze viering was:
KOMT ALLEN TEZAMEN.
In het kort samengevat ging de overweging van pastoor Paul Verbeek “over de Goede Herder die niemand verloren laat lopen!! Dat geldt voor iedere man of vrouw. In alles wat met liefde gedaan wordt zit de zorg in. Voor elkaar en door elkaar!! Elkaar hierin stimuleren. Leerling van Jezus te zijn. Leerlingen van Christus met een missie .Dat raakt aan alles wat nu in ons bisdom aan de orde is: de missionaire kerk. Om nog meer leerling van Jezus te worden. Waar ook onze bisschop Liesen bijzonder voor pleit om nog meer voor deze boodschap open te staan.
Pastoor Paul Verbeek noemde in dit verband ook een boekje van dominee Vreugdenhil. Dit gaat over de vertaalslag tussen de werkelijkheid van alle dag en de rijkdom van de schrift .
Wat ik er zelf vooral uit de overweging heb meegenomen is trachten VOOR IEMAND EEN LICHTPUNTJE TE ZIJN.

Na afloop kreeg ieder deelnemen een prachtige kerstbowl mee. Geschonken door Caritas, bloemshop Igor en ………… Inmiddels zijn onder meer de leden van de bezoekgroep en de leden van Sant Egido Bergen op Zoom actief om bij de senioren die niet bij de dienst konden zijn alsnog zo’n fraaie bowl te bezorgen.
Mia Potjes

Meer interessante berichten:

Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Een schrijn met een reliek van de Heilige Bernadette Soubirous komt 23 april vanuit Lourdes naar de OLV van Lourdeskerk in Bergen op Zoom. Iedereen is welkom om te komen kijken. Er zijn vieringen en de kerk is de hele dag en nacht geopend. Zo kan iedereen Lourdes dicht bij huis beleven.

Lees meer
Uitnodiging 30-jarig priesterjubileum pastoor Paul Verbeek

Uitnodiging 30-jarig priesterjubileum pastoor Paul Verbeek

Op dinsdag 23 april is het dertig jaar geleden dat pastoor Paul Verbeek priester werd gewijd. Op de dag van zijn jubileum is de reliek van Bernadette in onze parochie! Het parochiebestuur en pastoraal team nodigen je uit voor een speciale eucharistieviering, de lichtprocessie en het felicitatiemoment.

Lees meer