100 kinderen in de Maria Ommegang

door | jun 14, 2023 | Jongeren, Kinderen, Nieuws

Zondag 25 juni trekt de 79ste Maria Ommegang door Bergen op Zoom. Dit jaar doen maar liefst 100 kinderen mee in de kindergroepen! De Maria Ommegang is springlevend en heeft toekomst. In totaal lopen bijna zevenhonderd deelnemers mee.

De Ommegang beeldt de Zeven Vreugdes uit het leven van Maria uit. Van de boodschap van de Engel tot de geboorte van Jezus en Zijn Verrijzenis. Voorafgaand daaraan wordt de geschiedenis van Bergen op Zoom uitgebeeld. Ook verhalen uit het Oude Testament komen tot leven.
De kinderen lopen in verschillende scènes in diverse groepen mee: de Muizengroep voor de allerjongsten. De Dingdonggroep, Vreugdebloem- en Mirjamgroep voor meisjes en de Kerstwagen en Goliath-soldaatjes voor jongens.
Op de foto oefenen de meiden van de Vreugdebloemgroep hun dans bij de Blokstallen.

Jongeren

In verschillende rollen doen ook veel jongeren mee. Zij lopen mee vanuit hun eigen geloof en/ of hun jarenlange binding aan de Ommegang. Nieuw dit jaar is een groep jongeren die het kruis van de Wereldjongerendagen draagt. Deze ontmoeting rond paus Franciscus vindt komende zomer plaats in Lissabon.

Kom kijken!

De Maria Ommegang vertrekt zondag 25 juni om 15.00 uur vanaf het Markiezenhof en trekt dan over de Grote Markt de stad door. Kom kijken langs de route en nodig ook bekenden en familieleden om deze bijzondere dankstoet voor Maria te zien.
Kijk voor alle informatie over de route en de vieringen dat weekend op https://www.lievevrouweparochie.nl/nieuws/kom-kijken-naar-de-maria-ommegang/ 
Een stoel reserveren op de Grote Markt is nog mogelijk via https://mariaommegang.nl/stoelen/

Meer interessante berichten:

Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Een schrijn met een reliek van de Heilige Bernadette Soubirous komt in april vanuit Lourdes naar Nederland en doet dan veertien bijzondere kerken en bedevaartplekken aan. De reliek is op dinsdag 23 april in de OLV van Lourdeskerk in Bergen op Zoom. Zo kan iedereen die niet naar het heiligdom in Zuid-Frankrijk kan gaan, de genaden van Lourdes hier beleven.

Lees meer
Uitnodiging 30-jarig priesterjubileum pastoor Paul Verbeek

Uitnodiging 30-jarig priesterjubileum pastoor Paul Verbeek

Op dinsdag 23 april is het dertig jaar geleden dat pastoor Paul Verbeek priester werd gewijd. Op de dag van zijn jubileum is de reliek van Bernadette in onze parochie! Het parochiebestuur en pastoraal team nodigen je uit voor een speciale eucharistieviering, de lichtprocessie en het felicitatiemoment.

Lees meer