100 kinderen in de Maria Ommegang

door | jun 14, 2023 | Jongeren, Kinderen, Nieuws

Zondag 25 juni trekt de 79ste Maria Ommegang door Bergen op Zoom. Dit jaar doen maar liefst 100 kinderen mee in de kindergroepen! De Maria Ommegang is springlevend en heeft toekomst. In totaal lopen bijna zevenhonderd deelnemers mee.

De Ommegang beeldt de Zeven Vreugdes uit het leven van Maria uit. Van de boodschap van de Engel tot de geboorte van Jezus en Zijn Verrijzenis. Voorafgaand daaraan wordt de geschiedenis van Bergen op Zoom uitgebeeld. Ook verhalen uit het Oude Testament komen tot leven.
De kinderen lopen in verschillende scènes in diverse groepen mee: de Muizengroep voor de allerjongsten. De Dingdonggroep, Vreugdebloem- en Mirjamgroep voor meisjes en de Kerstwagen en Goliath-soldaatjes voor jongens.
Op de foto oefenen de meiden van de Vreugdebloemgroep hun dans bij de Blokstallen.

Jongeren

In verschillende rollen doen ook veel jongeren mee. Zij lopen mee vanuit hun eigen geloof en/ of hun jarenlange binding aan de Ommegang. Nieuw dit jaar is een groep jongeren die het kruis van de Wereldjongerendagen draagt. Deze ontmoeting rond paus Franciscus vindt komende zomer plaats in Lissabon.

Kom kijken!

De Maria Ommegang vertrekt zondag 25 juni om 15.00 uur vanaf het Markiezenhof en trekt dan over de Grote Markt de stad door. Kom kijken langs de route en nodig ook bekenden en familieleden om deze bijzondere dankstoet voor Maria te zien.
Kijk voor alle informatie over de route en de vieringen dat weekend op https://www.lievevrouweparochie.nl/nieuws/kom-kijken-naar-de-maria-ommegang/ 
Een stoel reserveren op de Grote Markt is nog mogelijk via https://mariaommegang.nl/stoelen/

Meer interessante berichten:

Gezinsmiddag op 8 oktober

Gezinsmiddag op 8 oktober

Het gezinspastoraat van het bisdom Breda organiseert zondagmiddag 8 oktober samen met enkele ouders uit Bergen op Zoom een gezinsmiddag in de Sint Catharinakapel. De gezinsmiddag start na de zondagsviering van 11.00 uur in de OLV van Lourdeskerk, waar ook KinderWoordDienst is.

Lees meer
Missio Wereldmissiemaand 2023: Geef voor de christenen in Libanon

Missio Wereldmissiemaand 2023: Geef voor de christenen in Libanon

Oktober is de wereldmissiemaand. Het eerste weekend van oktober (7-8 oktober) vieren wij wereldmissiedag van de kinderen. Op 22 oktober is het Missiezondag. Onder de titel ‘Met brandend hart’ ( Lucas 24,32) voert Missio dit jaar campagne voor de wereldmissiemaand. Missio laat je kennismaken met de christenen in Libanon.

Lees meer