12 communicanten in een mooi versierde OLV van Lourdeskerk

door | mei 31, 2022 | Kinderen, Nieuws | 0 Reacties

Op zondag 29 mei deden 12 kinderen voor het eerst hun Eerste Heilige Communie. Ze hadden net als hun mede-communicanten van een week eerder, maandenlang geoefend en ze waren al net zo mooi gekleed. En misschien nog wel iets meer gespannen kwamen ze 's ochtends de kerk binnen.

Verwonderd keken de ze kerk in: wat was die mooi versierd! Toen ze de andere communicanten in de grot zagen, viel de spanning gelukkig al een beetje weg.

Tijdens de viering kon je zien dat ze goed geoefend hadden. Ze zongen de liedjes mee die het Samenzangkoor zo mooi zong. Ze wisten heel goed te vertellen hoe ook wij, net als Jezus, kunnen delen en er meer van maken. Ook kenden ze het Onze Vader en het Weesgegroet uit hun hoofd. En ze wisten wat ze moesten doen toen ze het eerst de Communie mochten ontvangen.

Al met al was het een feestelijke viering in een druk bezochte Lourdeskerk. Heel veel dank aan iedereen die daar (voor of achter de schermen) bij heeft geholpen!

Gefeliciteerd!

Dylano, Elisa, Fabian, Joshua, Kelian, Linde, Mick, Milena, Morriz, Noah, Quincy en Sam

van harte gefeliciteerd met jullie Eerste Heilige Communie!

Meer interessante berichten:

Boodschap paus Franciscus  Werelddag Migranten en Vluchtelingen 2022

Boodschap paus Franciscus Werelddag Migranten en Vluchtelingen 2022

In zijn boodschap voor de Werelddag voor Migranten en Vluchtelingen refereert paus Franciscus aan een profetisch beeld van het toekomstige Jeruzalem van de profeet Jesaja. In dit Jeruzalem staan de poorten altijd wijd open zodat mensen uit de hele wereld binnen kunnen komen om de stad met hun gaven en talenten te verrijken. De Kerk viert de Werelddag voor Migranten en Vluchtelingen op zondag 25 september.