24 uur voor de Heer

door | mrt 15, 2023 | Nieuws | 0 Reacties

Van vrijdag 17 op zaterdag 18 maart is er een gebedsestafette, 24 uur voor de Heer. Je bent welkom om van 20.00 tot 00.00 uur op vrijdagavond in de Sacramentskapel van de St.-Gertrudiskerk mee te bidden, ingang Grote Markt. De avond begint met een eucharistieviering. Aansluitend kun je het sacrament van boete en verzoening ontvangen.

De gebedsuren horen bij het initiatief ’24 uur voor de Heer’ van paus Franciscus. Parochies in heel bisdom Breda doen hieraan mee in estafettevorm. Om 20.00 uur is er een eucharistieviering, waarna eucharistische aanbidding volgt. Eucharistische aanbidding is een gebedsvorm binnen de Katholieke Kerk waarbij het Allerheiligste wordt aanbeden. Vaak gebeurt dat geknield voor een Hostie in een monstrans op een altaar.

 

Boete en verzoening

Aansluitend aan de eucharistieviering kun je het sacrament van boete en verzoening ontvangen. Voor wie dat tijdstip niet uitkomt, is er na de boeteviering van dinsdagavond 4 april om 19.00 uur in de St.-Gertrudiskerk ook gelegenheid voor persoonlijke biecht. Het is ten slotte ook altijd mogelijk om een afspraak te maken om dit sacrament te ontvangen.

24 uur voor de Heer

De gebedsuren vanuit de Sacramentskapel zullen ook via livestream vanuit huis te volgen zijn via www.lievevrouweparochie.nl/livestream 
In 24 uur tijd zullen elf plaatsen in het Bisdom Breda elkaar afwisselen met eucharistische aanbidding. Kijk voor de tijden en informatie van de andere parochies op www.bisdomvanbreda.nl/24uur/ 

In 2023 is het tien jaar geleden dat paus Franciscus gekozen werd als leider van de Rooms-Katholieke Kerk. Op 13 maart 2013 volgde hij paus Benedictus XVI op. Het initiatief 24 uur voor de Heer is een idee van paus Franciscus, om eucharistische aanbidding en het sacrament van boete en verzoening te bevorderen.
De foto van paus Franciscus met het Allerheiligst Sacrament is gemaakt tijdens het ‘Urbi et Orbi’ op 27 maart 2020. De paus gaf toen de zegen ‘voor stad en wereld’ en bad voor het einde van de coronapandemie. De beelden van een regenachtig, donker en vooral leeg Sint Pietersplein lieten een diepe indruk achter en gingen de hele wereld over. (Foto: Vatican Media)

Meer interessante berichten:

Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Een schrijn met een reliek van de Heilige Bernadette Soubirous komt 23 april vanuit Lourdes naar de OLV van Lourdeskerk in Bergen op Zoom. Iedereen is welkom om te komen kijken. Er zijn vieringen en de kerk is de hele dag en nacht geopend. Zo kan iedereen Lourdes dicht bij huis beleven.

Lees meer
Uitnodiging 30-jarig priesterjubileum pastoor Paul Verbeek

Uitnodiging 30-jarig priesterjubileum pastoor Paul Verbeek

Op dinsdag 23 april is het dertig jaar geleden dat pastoor Paul Verbeek priester werd gewijd. Op de dag van zijn jubileum is de reliek van Bernadette in onze parochie! Het parochiebestuur en pastoraal team nodigen je uit voor een speciale eucharistieviering, de lichtprocessie en het felicitatiemoment.

Lees meer