24 uur voor de Heer

door | mrt 11, 2021 | Alle leeftijden, Nieuws | 0 Reacties

Van vrijdag 12 maart 12.00 uur tot en met zaterdag 13 maart 12.00 uur is de gebedsestafette 24 uur voor de Heer in de St.-Gertrudiskerk. Ze is onderdeel van de bisdombrede wake van het bisdom van Breda. De wake staat ook in het teken van de herdenking van de coronaslachtoffers. Op deze pagina houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen. We werken deze pagina bij zodra we meer nieuws hebben. (update: vr 12 maart 19:40)
Bisdombrede wake

Volg hier de livestream van de uitzending

Met de titel ‘Waak en blijf bidden’, vindt van vrijdag 12 maart op zaterdag 13 maart het initiatief ‘24 uur voor de Heer’ plaats in het Bisdom Breda. De ’24 uur voor de Heer’ zijn een initiatief van paus Franciscus. Hij presenteerde dit initiatief in 2015 in de bul Misericordiae vultus, waarin hij het Heilig Jaar van de Barmhartigheid voor 2016 afkondigde. Daarna is het elk jaar onderdeel geweest van de Veertigdagentijd als periode van gebed, vasten en naastenliefde ter voorbereiding op Pasen.

Herdenking coronaslachtoffers

Tijdens deze viering zal de herdenking van de coronaslachtoffers centraal staan. Op 12 maart wordt in de Nederlandse kerkprovincie gebeden voor de slachtoffers van het coronavirus, als onderdeel van de gebedsestafette van de Europese bisschoppenconferenties van 17 februari (Albanië) tot 1 april (Hongarije).

Het bisdom heeft een gebedskaartje samengesteld waarmee iedereen kan meebidden, ook als het niet mogelijk is om een kerk in de buurt te bezoeken. Je kunt het kaartje hier downloaden. Het gebedskaartje is een hulpmiddel.

“Ook stilte, de rozenkrans, een kaarsje opsteken, meditatieve muziek en het getijdengebed kunnen bijdragen tot een intens beleven van een persoonlijk 24 uur voor de Heer.”

24 uur gebed in de Lievevrouweparochie.

In onze Lievevrouweparochie bidden we 24 uur. In de parochie zelf wordt 24 uur lang gebeden. Pastoor-vicaris Paul Verbeek benadrukt dat iedereen mee mag bidden, ook al gelden er beperkingen wegens de avondklok. Voor het gebedsinitiatief heeft de vicaris een gebed geschreven, dat via een gebedskaart wordt verspreid.

“Het ene gezin kan het gebed doorgeven naar de volgende familie. Zo wordt het gebed als een brandend vuur doorgegeven.”

De ’24 uur voor de Heer’ openen en sluiten met een eucharistieviering. Gebedsgroepen uit de parochie worden uitgenodigd enkele uren te komen waken en bidden. Parochianen kunnen zich aanmelden om ’s avonds of ’s nachts een uur thuis te waken, zodat er een estafette ontstaat.

Voor meer informatie en aanmelden, neem contact op met diaken Anton Janssen: antonjanssen@lievevrouweparochie.nl of 06-10578430. Je kunt ook een intentie of voorbede opgeven via het parochiebureaum (tel 0164-233574). Deze worden meegenomen in de eucharistievieringen en andere gebedsmomenten.
Boekjes met (gebeds)teksten voor de diverse vieringen publiceren we hieronder.

Overzicht van de gebeden

In de tabel hieronder staat een overzicht van de gebedsmomenten.

24 uur voor de Heer: Waak en blijf bidden

TijdstipWatWaarExtra InfoDownload materiaal
12.00 uurEucharistie­vieringSt.-Gertrudis­kerkVoorganger: Pastoor Paul VerbeekLiturgieboekje
13.00 uurSt.-Gertrudis­kerk
14.00 uurSt.-Gertrudis­kerkGebedsgroep voor Bergen op Zoom en omgeving.
15.00 uurSt.-Gertrudis­kerk
16.00 uurSt.-Gertrudis­kerk
17.00 uurSt.-Gertrudis­kerk
18.00 uurSt.-Gertrudis­kerk
19.00 uurAvond­gebed Sant'­EgidioSt.-Gertrudis­kerkSant'Egidio groep Bergen op ZoomEgidio boekje
20.00 uurSt.-Gertrudis­kerk
21.00 uurParochie­centrum
22.00 uurDag­sluiting (getijden­gebed)Parochie­centrumDagsluiting
23.00 uurParochie­centrum
24.00 uurParochie­centrum
1.00 uurParochie­centrum
2.00 uurParochie­centrum
3.00 uurParochie­centrum
4.00 uurParochie­centrum
5.00 uurLezingen­dienst (Getijden­gebed)St.-Gertrudis­kerkLezingendienst
6.00 uurSt.-Gertrudis­kerk
7.00 uurSt.-Gertrudis­kerk
8.00 uurOchtend­gebed (Getijden­gebed)St.-Gertrudis­kerkMorgengebed
9.00 uurSt.-Gertrudis­kerk
10.00 uurSt.-Gertrudis­kerkLofprijsgroep
11.00 uurEucharistie­vieringSt.-Gertrudis­kerkVoorganger: Pastoor Paul VerbeekLiturgieboekje
Tussen 21.00 uur en 4.30 uur vind de wake plaats in het Parochiecentrum. Deelname is dan alleen mogelijk vanuit huis.
Tussen 2.00 en 7.00 uur is de wake de vlam van de bisdombrede '24 uur voor de Heer' gebedsestafette.
De gebeden van het Getijdengebed zijn ook te volgen via de website tiltenberg.org of de app Getijdengebed (beschikbaar in de Google Play Store of de Apple App Store). Hiervoor is een eenmalige, kosteloze registratie nodig. Veelgestelde vragen over het Getijdengebed kun je hier downloaden.

Meer interessante berichten:

Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Een schrijn met een reliek van de Heilige Bernadette Soubirous komt 23 april vanuit Lourdes naar de OLV van Lourdeskerk in Bergen op Zoom. Iedereen is welkom om te komen kijken. Er zijn vieringen en de kerk is de hele dag en nacht geopend. Zo kan iedereen Lourdes dicht bij huis beleven.

Lees meer
Uitnodiging 30-jarig priesterjubileum pastoor Paul Verbeek

Uitnodiging 30-jarig priesterjubileum pastoor Paul Verbeek

Op dinsdag 23 april is het dertig jaar geleden dat pastoor Paul Verbeek priester werd gewijd. Op de dag van zijn jubileum is de reliek van Bernadette in onze parochie! Het parochiebestuur en pastoraal team nodigen je uit voor een speciale eucharistieviering, de lichtprocessie en het felicitatiemoment.

Lees meer
Bereid je voor op de komst van Bernadette

Bereid je voor op de komst van Bernadette

Dinsdag 23 april is de reliek van Bernadette te gast in Bergen op Zoom. Je kunt je nu al op haar komst voorbereiden. Er is een film over haar leven die je vrijdagmiddag in Wouw kunt bekijken. Er is een boekje voor kinderen en als je langs de processieroute woont, kun je de vlag uithangen of een Mariabeeld voor je raam zetten.

Lees meer