Aanpassingen in de corona regels voor kerken en dragen van een mondkapje

door | okt 26, 2020 | Nieuws | 0 Reacties

Bij uitvaartdiensten in de kerk mogen 100 mensen exclusief personeel van de parochie aanwezig zijn. Dit in plaats van oorspronkelijk 30 mensen.

Wel wordt verzocht tijdens de viering een mondkapje te dragen.

Mondkapjes
Door de Nederlandse bisschoppenconferentie wordt het dragen van een mondkapje geadviseerd in de vieringen. De bedoeling is dat aanwezigen het mondkapje dragen tijdens de viering en alleen afdoen bij het ter communie gaan. Leden van het pastoraal team en misdienaars dragen een mondkapje bij de intrede en bij het verlaten van de kerk.

Meer interessante berichten:

Zeven jaar pastor

Op 1 december is pastor Fredi Hagedoorn zeven jaar werkzaam als pastor in de Lievevrouweparochie. Afgelopen weekend heeft ze daar in de drie vieringen in beide kerken bij stil gestaan.

Lancering nieuwe website

Vrijdagochtend 20 november werd de nieuwe website gelanceerd. Ontwerper Freek Wallaard kwam naar Bergen op Zoom en gaf een virtuele rondleiding. Op www.lievevrouweparochie.nl kan iedereen nu de nieuwe website bekijken en gebruiken.