Aantal kerkgangers terug naar dertig

door | okt 12, 2020 | Nieuws | 0 Reacties

Met ingang van zaterdag 10 oktober gaat, tot onze spijt, het aantal kerkgangers in al onze vieringen terug naar dertig. Voorlopig blijft deze maatregel van kracht. Hiermee volgen we de oproep van de Nederlandse bisschoppenconferentie na overleg met minister Grapperhaus. Daarnaast wordt aan de gelovigen gevraagd een mondkapje te dragen volgens de richtlijnen van de overheid.

Concreet wordt het bestaande protocol voor ‘Kerkelijk leven op anderhalve meter’ aangevuld met de volgende maatregelen:

• Voorlopig niet meer dan dertig gelovigen bij een viering, exclusief bedienaren en medewerkers
  • Aanwezigen dragen een mondkapje (volgens de richtlijnen van de overheid)

Wat al gold en uitdrukkelijk blijft gelden:

• Voorzang vindt plaats door een cantor of enkele zangers
  • Samenzang is niet toegestaan

De uitwerking van dit protocol voor de Lievevrouweparochie kun je hier nalezen op onze website.

Reserveren voor alle vieringen

Het is, naast aanmelden via de agenda van de website, mogelijk om telefonisch te rserveren voor een viering. Dat kan op werkdagen tussen 9.30 en 11.30 uur voor een viering in de OLV van Lourdeskerk (0164-234867) of St.-Gertrudiskerk (0164-233574). Aanmelden voor een viering in de St. Catharinakapel kan via 0164-244983. Zonder reservering heb je helaas geen toegang!

Lees meer op www.lievevrouweparochie.nl/over-de-parochie/corona

Meer interessante berichten:

Zeven jaar pastor

Op 1 december is pastor Fredi Hagedoorn zeven jaar werkzaam als pastor in de Lievevrouweparochie. Afgelopen weekend heeft ze daar in de drie vieringen in beide kerken bij stil gestaan.

Lancering nieuwe website

Vrijdagochtend 20 november werd de nieuwe website gelanceerd. Ontwerper Freek Wallaard kwam naar Bergen op Zoom en gaf een virtuele rondleiding. Op www.lievevrouweparochie.nl kan iedereen nu de nieuwe website bekijken en gebruiken.