Adventstijd

door | nov 22, 2021 | Inspiratie, Nieuws | 0 Reacties

Ieder weekend in de Adventstijd vindt u bij de uitgang van de kerk een Adventsprentje. Hierop vindt u korte uitleg over een van de projecten van de Adventsactie, die uw aandacht, gebed én financiële steun vragen. (werkgroep NoordZuid)

Meer inspiratie:

Noveen ter ere van Onze Lieve Vrouw in ’t Zand

Noveen ter ere van Onze Lieve Vrouw in ’t Zand

Vanaf dinsdag 1 februari 2022 bidden we in onze parochie de Noveen en gebeden ter ere van Onze Lieve Vrouw in ’t Zand. De verering van Onze Lieve Vrouw in ’t Zand vindt plaats in Roermond en kent een lange geschiedenis. Het beeldje op de omslag van het Noveenboekje is in 1418 gevonden en is op de vindplek van het beeldje een kapel gebouwd. Je kunt de Noveen downloaden of in druk ophalen in het parochiecentrum.

Lees meer
Viering Maria Lichtmis

Viering Maria Lichtmis

Op woensdagmorgen 2 februari om 09.00 uur vieren we in de Lourdeskerk Maria Lichtmis (het feest van de opdracht van de Heer in de tempel). Je bent van hart uitgenodigd om mee te vieren. Van oudsher worden in deze Eucharistieviering kaarsen gezegend. Ook jouw kaarsen van thuis kunnen worden gezegend als je deze meebrengt. Na de viering van Maria Lichtmis kun je ook de jaarlijkse Blasiuszegen ontvangen.

Lees meer
Noveen Sint Jozef

Noveen Sint Jozef

Met ingang van zondag 23 januari bidden we in de parochie de Noveen tot Sint-Jozef. Deze Noveen met o.a. foto’s van fraaie glas beschilderde ramen uit Frankrijk over het leven van Sint-Jozef is een bijzondere uitgave! De Noveen kan overigens ook weer worden gedownload op onze website en worden verkregen in gedrukt formaat bij ons Parochiecentrum.

Lees meer