Afscheid diaken Anton Janssen

door | jul 10, 2024 | Nieuws

Zondag 7 juli namen we in een goed gevulde kerk afscheid van diaken Anton Janssen en zijn vrouw Inge Meijer. Diaken Anton heeft een nieuwe opdracht aanvaard in de parochies van Zundert en Rucphen.

Het kerkkoor OLV van Lourdes verzorgde de muzikale ondersteuning van de mis. Op verzoek van Anton openden zij met het lied “Here, I am Lord”. Dit lied is ook zes jaar geleden bij zijn wijding gezongen. Onder leiding van Elly Palings en begeleid door Hans Dogge brachten zij het lied met veel gevoel.
De kinderen vertrokken vervolgens naar de KinderWoordDienst, om het cadeau af te maken voor Anton, waar zij al weken aan werken.
In zijn preek legde pastoor Paul Verbeek het verschil tussen verbazing en verwondering uit: bij verwondering ben je positief verrast – bij verbazing blijft een soort afstand bestaan. Hij noemde enkele voorbeelden. Daarna prees hij diaken Anton, om zijn nimmer aflatende verwondering. Anton kon heel blij en verwonderd zijn, over de inzet van vrijwillige medewerkers in de parochie.

Dankbaarheid

Aan het slot van de mis sprak collega pastor Fredi Hagedoorn Anton en zijn vrouw Inge toe. Zij vertelde over het verdriet wat dit afscheid nemen brengt. En over de kwaliteiten van Anton: zijn altijddurende bijstand (expres een Mariale term) voor collega’s en parochianen én bij ICT problemen. Zijn enthousiasme en spontaniteit, die hij vooral in zijn werk met kinderen liet zien. En zijn liefde voor het Woord, en de nieuwe methode Bible Sharing die hij uit zijn studietijd in Nemi (Italië) meenam. Ook bedankte Fredi Inge, voor het delen van Anton met de parochie. Het pastoraal team zal Anton missen, vooral vanwege de fijne collegiale sfeer. Paul, Jan en Fredi schonken Anton een diakenstola van het komend Heilig Jaar 2025.

Vice-voorzitter Annette Stinenbosch sprak vervolgens Anton toe. Namens het parochiebestuur en de parochie gaf zij hem een roze stola, die gedragen wordt op weg naar Kerstmis (zondag gaudete) en Pasen (zondag Laetare). Dominee Ellen van Sluijs van de Ontmoetingskerk kwam nog aan het woord en bedankte voor de fijne samenwerking.

Kindercadeau

De kinderen van de KinderWoordDienst waren intussen klaar met hun knutselwerk. Een levensgrote trekpop maakten zij. De pop stelt met al zijn bewegende lichaamsdelen het lichaam van de kerk voor, waar we allemaal een deel van uitmaken en waar iedereen bij hoort. Het getekende hoofd leek een beetje op Anton zelf, omdat hij het hoofd was van de kindergroepen.
Het Kerkkoor OLV van Lourdes bracht vervolgens een prachtig lied ten gehore, met een tekst die speciaal voor Anton geschreven was door Leo Hermans (zie onderaan dit artikel).

Paul sprak na het dankwoord van Anton een persoonlijke zegen over hem uit. Fredi en Jan stonden erbij als teken van eenheid in gebed. Na de mis was er ruim gelegenheid om Anton en Inge persoonlijk te groeten, waar heel dankbaar gebruik van werd gemaakt door alle aanwezigen.

Zondag 14 juli wordt Anton om 11.00 uur gepresenteerd in de H. Trudokerk in Zundert, als officiële start van zijn werk in de parochie Christus Koning (Zundert) en de Sint Franciscus parochie (Rucphen).

Anton, bedankt voor alles, het ga je goed!

  • Lees hier de toespraak van pastor Fredi Hagedoorn
  • Lees hier de toespraak van vice-voorzitter Annette Stinenbosch-Kools
  • Download hier de bladmuziek van het lied “Antonius Janssen: afscheid” van het Kerkkoor OLV van Lourdes.
  • Foto’s: Elma Bastianen-Luijks en Nancy van der Zande. Kijk voor meer foto’s op www.facebook.com/Lievevrouweparochie
Liedtekst Antonius Janssen

Refrein
Antonius gaat van ons heen
we zien hem helaas gaan
want de bisschop vroeg aan hem
om nu naar Rucphen toe te gaan

1.Hij was een late roeping
want zat eerst in de IT
maar koos toen voor de kerk
en draait in de parochie mee. – refr

2. Hier deed hij jongrenwerk
en hij was voor het jong gezin
de eerste communie
daar zette hij zich vol voor in – refr

3. Na zes jaren hier houdt hij het voor gezien
en gaat nu weg
wij wensen hem geluk toe
verder op zijn levensweg – refr

Meer interessante berichten:

Feestdag Marie Adolphine

Feestdag Marie Adolphine

Op zondag 14 juli wordt de jaarlijkse feestdag van de heilige Zr. Marie Adolphine gevierd. Zij is de enige heilige van bisdom Breda. In Ossendrecht is er een gebedstocht, processie en eucharistieviering. Van harte welkom om mee te lopen en mee te vieren.

Lees meer
Verjaardag pastoor Paul Verbeek

Verjaardag pastoor Paul Verbeek

Dinsdag 16 juli is pastoor Paul Verbeek jarig. Hij viert zijn verjaardag in de tuin van het Parochiecentrum vanaf 17.45 uur. Je bent heel welkom om hem te komen feliciteren! Paul trakteert op een frietje. Als je mee wil eten, vinden we het fijn als je je even aanmeldt.

Lees meer