Allerheiligen en Allerzielen

door | okt 13, 2021 | Nieuws | 0 Reacties

Op maandag 1 november vieren we Allerheiligen. Op dinsdag 2 november is het Allerzielen. Lees hier welke vieringen en activiteiten er zijn.

Op maandag 1 november vieren we de gedachtenis van alle heiligen om 19.00 uur in de St.-Gertrudiskerk. Pastoor Paul Verbeek en diaken Anton Janssen gaan voor.
Op dinsdag 2 november is er om 9.00 uur een gedachtenisviering voor alle overledenen in de OLV van Lourdeskerk met dezelfde voorgangers.
Die avond is er om 19.00 uur een Allerzielenviering in de St.-Gertrudiskerk, waar de overledenen van de parochie, van het afgelopen jaar, worden herdacht. Voorgangers zijn pastor Wouter Blesgraaf en diaken Anton Janssen.
De Allerzielenviering is in de OLV van Lourdeskerk diezelfde avond om 19.00 uur met dezelfde intentie, met als voorgangers pastoor Paul Verbeek en diaken Jan Foesenek.
De nabestaanden van de overledenen van het afgelopen jaar, worden speciaal voor deze vieringen uitgenodigd, om het gedachteniskruisje van hun dierbare te kunnen ophalen. Ook wordt er een prentje gemaakt met de namen van alle overledenen van het afgelopen jaar.

Op de begraafplaats

Op zondagmiddag 31 oktober zijn er plechtigheden op de begraafplaatsen. Om 13.00 uur zegent pastoor Paul Verbeek de grafmonumenten op de begraafplaats van Borgvliet. Aansluitend is er om 14.00 uur een plechtigheid met grafzegening op de R.-K. begraafplaats aan de Mastendreef. Ook zegent de pastoor dan de eerste steen van het nieuwe urnenveld aan de Mastendreef. Beide plechtigheden zijn openbaar toegankelijk, iedereen is welkom

Concert

Op zondagmiddag 31 oktober geeft parochiaan en saxofonist Wim de Veth samen met twee andere saxofonisten een concert in de St.-Catharinakapel. Aanvang 15.30 uur, toegang gratis. Reserveren kan via klassiekwdv@kpnmail.nl
Een coronacheck is verplicht.

Meer interessante berichten:

KRO NCRV TV mis op 4 juni

KRO NCRV TV mis op 4 juni

Op het feest van H. Drie-eenheid wordt de Eucharistieviering vanuit de Parochiekerk Onze Lieve Vrouw van Lourdes live uitgezonden. De uitzending is te zien op de zender NPO2 om 10.00 uur. Ieder is van harte welkom om de viering in de kerk mee te vieren.

Lees meer
Jazzviering ‘Van mineur naar majeur’ op 4 juni

Jazzviering ‘Van mineur naar majeur’ op 4 juni

Traditiegetrouw vindt in het eerste weekend na Pinksteren het Jazzweekend plaats in Bergen op Zoom. En daar hoort de Jazzviering bij op zondag 4 juni om 12.00 uur. Nieuw dit jaar is de Jazz-brunch om 11.00 uur in de tuin van de St.-Gertrudiskerk.

Lees meer