Alpha over de heilige Geest

door | jun 21, 2022 | Nieuws | 0 Reacties

Afgelopen zaterdag reisden de deelnemers van Alpha naar Hoeven voor een inspirerende dag over de heilige Geest. Ze zijn nu halverwege de cursus.

De Alphazaterdag staat in het teken van de heilige Geest. Verschillende inleiders vertelden over Wie Hij is, wat Hij doet en hoe je van Hem vervuld kan worden. Over de Geest praten we als katholieken niet zo vaak. Maar we ontdekten dat de Geest Iemand is, die je in beweging kan zetten. Die je kracht geeft om het goede te doen en het goede te kiezen. Hij helpt je te geloven. Op het einde van de dag werd voor iedere deelnemer die dat wilde, gebeden om de komst van de heilige Geest in een sfeervolle gebedsviering.

Alpha

Alpha bestaat naast deze zaterdag uit tien avonden, waarin telkens een ander thema behandeld wordt. Na avonden over Jezus, Hoe kun je geloven, bidden en de bijbel, staan nu nog “vervolgvragen” op het programma. Hoe kan ik het kwade weerstaan? Hoe vertel ik over mijn geloof aan anderen? Telkens is er een gezellige ontmoeting bij een smakelijke maaltijd en een goed gesprek in een deelgroepje om de avond compleet te maken.

In januari start een nieuwe Alpha, meld je bij interesse alvast aan bij pastor Fredi Hagedoorn: fredihagedoorn@lievevrouweparochie.nl

Meer interessante berichten:

Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Een schrijn met een reliek van de Heilige Bernadette Soubirous komt 23 april vanuit Lourdes naar de OLV van Lourdeskerk in Bergen op Zoom. Iedereen is welkom om te komen kijken. Er zijn vieringen en de kerk is de hele dag en nacht geopend. Zo kan iedereen Lourdes dicht bij huis beleven.

Lees meer
Uitnodiging 30-jarig priesterjubileum pastoor Paul Verbeek

Uitnodiging 30-jarig priesterjubileum pastoor Paul Verbeek

Op dinsdag 23 april is het dertig jaar geleden dat pastoor Paul Verbeek priester werd gewijd. Op de dag van zijn jubileum is de reliek van Bernadette in onze parochie! Het parochiebestuur en pastoraal team nodigen je uit voor een speciale eucharistieviering, de lichtprocessie en het felicitatiemoment.

Lees meer