Avond over voortgang missionaire parochie

door | jun 25, 2024 | Inspiratie, Nieuws

Het bisdom Breda houdt op woensdag 3 juli een avondbijeenkomst in Steenbergen, over de voortgang van de Missionaire Parochie. De bijeenkomst is bedoeld voor iedereen in onze pastorale zone "Brabantse Wal". Naast parochiebestuurders en pastorale beroepskrachten zijn alle vrijwillige medewerkers en geïnteresseerde gelovigen van harte welkom.
Missionaire parochie

In onze moderne seculiere maatschappij mag de Kerk de oorspronkelijke opdracht herontdekken: De Blijde Boodschap verkondigen aan wie Hem nog niet kennen. Elke individuele gelovige wordt uitgenodigd hieraan bij te dragen. Ze verwelkomen nieuwkomers in een gastvrije gemeenschap, hun missionaire parochie, zodat ook zij Jezus persoonlijk kunnen ontmoeten. Samen leerlingen zijn én samen leerlingen maken.

De ontwikkelingen in het kader van de Missionaire Parochie volgen elkaar snel op. Sinds juli 2023 wordt er gewerkt in vijf pastorale zones. De Lievevrouweparochie hoort met de omliggende parochies bij de zone Brabantse Wal. De pastorale beroepskrachten van die parochies ontmoeten elkaar met regelmaat om ervaringen uit te wisselen en na te denken over de toekomst.

Heilige Geest

Tijdens de conferentie van de Missionaire Parochie die op 6 april 2024 plaatsvond werd de brochure ‘Nieuwe wijn in nieuwe zakken’ gepresenteerd. In die brochure legt het bisdom uit welke cultuurverandering nodig is om te komen tot een missionaire parochie. Leven en werken in de kracht van de Heilige Geest is één van de pijlers. De bijeenkomst op 3 juli gaat verder in op het leven en werken in de kracht van de Heilige Geest. Ook de brochure komt daarbij aan bod. Je kunt de brochure hier downloaden.

Vicaris-generaal Norbert Schnell heeft in het bisdom de opdracht de Missionaire Parochie vorm te geven. Hij zegt: “We kiezen voor beleid, maar meer nog voor een identiteit van een geloofsgemeenschap die zich naar buiten richt. Om die identiteit te kunnen ‘zijn’, zullen we als gemeenschap en ieder als individu de identiteit van Jezus steeds beter mogen leren kennen en ons Zijn woorden eigen maken.” Schnell benadrukt dat iedereen welkom is om te komen naar Steenbergen.

Bijeenkomst in Steenbergen

Ben je nieuwsgierig geworden naar de missionaire parochie? Ben je begaan met de toekomst van onze parochies? Kom woensdag 3 juli om 19.30 uur naar De Vonk, Magnoliastraat 20 in Steenbergen. Aanmelden is niet nodig.

Kijk op de website van het bisdom voor de data en locaties in andere pastorale zones.
Foto: Marc de Koning

Meer inspiratie:

Feestdag Marie Adolphine

Feestdag Marie Adolphine

Op zondag 14 juli wordt de jaarlijkse feestdag van de heilige Zr. Marie Adolphine gevierd. Zij is de enige heilige van bisdom Breda. In Ossendrecht is er een gebedstocht, processie en eucharistieviering. Van harte welkom om mee te lopen en mee te vieren.

Lees meer
Noveen aan Onze Lieve Vrouw van Beauraing De Maagd met het gouden Hart

Noveen aan Onze Lieve Vrouw van Beauraing De Maagd met het gouden Hart

Met ingang van zaterdag 14 juli 2024 bidden we in onze parochie de Noveen aan Onze Lieve Vrouw van Beauraing. We herdenken de gedachtenis aan de 33 verschijningen van Maria in Beauraing. Je kunt de noveen downloaden van onze website of je kunt een gedrukt exemplaar ophalen bij het Parochiecentrum, Burg. Stulemeijerlaan 8.

Lees meer
Noveen tot de Martelaren van Gorcum

Noveen tot de Martelaren van Gorcum

Op donderdag 4 juli 2024 begint de noveen tot de Martelaren van Gorcum. Deze noveen is te downloaden op onze website en in druk af te halen op het Parochiebureau.

Lees meer