Beeldje heilige Titus Brandsma gezegend

door | mei 17, 2022 | Nieuws | 0 Reacties

Op zondag 15 mei heeft pastoor Paul Verbeek een beeldje van Titus Brandsma gezegend. Het beeldje komt in de St.-Gertrudiskerk te staan. Zo herinneren we de feestelijke dag waarop de Nederlandse pater heilig werd verklaard. Het is ook een plek om om zijn voorspraak te vragen.

Pastoor Paul Verbeek preekte in de vieringen van 14 en 15 mei over pater Titus Brandsma. Hoe hij waarschuwde voor een fout regime wat aan de macht kwam. Hoe hij de oorlog voorzag en hoe hij verzet bleef bieden. En hoe hij na zijn arrestatie zijn gevangeniscel tot zijn kloostercel maakte. Daar schreef hij vele bijzondere teksten, over het houvast wat zijn geloof hem bleef bieden. In concentratiekamp Dachau, waar hij de dood zou vinden, bracht hij het nog op het kamppersoneel met liefde tegemoet te treden. Zijn leven is zeker in deze tijd het overdenken waard. Met zijn heiligverklaring mogen we hem om voorspraak vragen.

Beeldje

Het beeldje van Titus Brandsma komt in de St.-Gertrudiskerk te staan. In de weekendvieringen stond er een kopie van het beeldje in de OLV van Lourdeskerk. Dit beeldje blijft tot en met 22 mei staan.

Meer interessante berichten:

Maria Ommegang trekt weer

Maria Ommegang trekt weer

Zondag 26 juni trekt de Maria Ommegang weer door de stad. Dát de dankstoet aan Maria weer kan trekken is verheugend. Zo zetten we in Bergen op Zoom de traditie voort, die kapelaan Ooijens in 1943 in gang zette.

Lees meer
Nadenken over een aanbod voor gezinnen

Nadenken over een aanbod voor gezinnen

Woensdag 29 juni nodigen we ouders van basisschoolkinderen uit om met ons mee te denken en te dromen. Doel is om te komen tot een nieuw aanbod voor kinderen in de basisschoolleeftijd.

Lees meer