Bijeenkomst van het Samenzangkoor

door | jul 14, 2021 | Nieuws | 0 Reacties

Dinsdag 6 juli was het de traditionele jaarlijkse bijeenkomst van het Samenzangkoor. Koorleden Biene van den Bergh en Toon de Nijs doen verslag.

Omdat de weersvoorspelling niet super was, werd er besloten om deze bijeenkomst te houden in het Praathuis ipv de Parochietuin. Uiteraard Coronaproof !! Om 9.30 uur waren we al aanwezig omdat Pastoor Paul Verbeek, ondanks zijn drukke agenda, er dan ook een half uurtje bij kon zijn.
Enkele koorleden en organist Hans Dogge, waren door verschillende omstandigheden niet in staat om aanwezig te zijn. Wat altijd jammer, maar onoverkomelijk is.

Koffie, gebak en bijpraten

We lieten ons de koffie en thee goed smaken. We konden kiezen uit drie verschillende soorten gebak, heel luxe en overheerlijk, meegebracht door onze dirigente Lucie, die trakteerde omdat ze in mei jarig was geweest.
Gerard Akkermans praatte ons bij over de wederwaardigheden en de toekomst van het Koor.
Paul Verbeek sprak zijn waardering uit over de wijze waarop het Samenzang koor de moeilijke Coronatijd is doorgekomen.
Alle zaterdagen werd en wordt er gezongen, met vier zangers of twee of een Cantor. Dit werd en wordt zeer gewaardeerd, ook door de Kerkgangers.

Twaalf zangers

Onze dirigente Lucie van Wezel vertelde dat we vanaf augustus met twaalf zangers de Vieringen mogen zingen. Daar was iedereen erg blij om, weer een beetje terug naar het oude normaal.
Na de koffie en het vertrekken van Pastoor Paul Verbeek, namen we nog een hapje en een drankje. Er werd nog heel gezellig met elkaar gepraat en toen was het tijd om weer verder te gaan met de werkzaamheden van alle dag.

We kunnen terugkijken op een fijne superochtend. Heel veel dank aan de leden die dit hebben verzorgd.

Wil je ook meezingen?

Door omstandigheden zijn er enkele leden van ons koor gestopt. Daarom vragen we nu versterking. Heb je interesse? Je bent van harte welkom.

We zingen structureel de eerste twee zaterdagen van de maand. Neem contact op met Gerard Akkermans voor meer informatie en om je aan te melden: g.j.akkermans@kpnmail.nl

Meer interessante berichten:

Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Een schrijn met een reliek van de Heilige Bernadette Soubirous komt 23 april vanuit Lourdes naar de OLV van Lourdeskerk in Bergen op Zoom. Iedereen is welkom om te komen kijken. Er zijn vieringen en de kerk is de hele dag en nacht geopend. Zo kan iedereen Lourdes dicht bij huis beleven.

Lees meer
Uitnodiging 30-jarig priesterjubileum pastoor Paul Verbeek

Uitnodiging 30-jarig priesterjubileum pastoor Paul Verbeek

Op dinsdag 23 april is het dertig jaar geleden dat pastoor Paul Verbeek priester werd gewijd. Op de dag van zijn jubileum is de reliek van Bernadette in onze parochie! Het parochiebestuur en pastoraal team nodigen je uit voor een speciale eucharistieviering, de lichtprocessie en het felicitatiemoment.

Lees meer