Bijzondere vieringen en kerktijden mei en juni

door | mei 4, 2022 | Nieuws | 0 Reacties

In mei en juni zijn er een aantal bijzondere vieringen: de Eerste Heilige Communie, de Jazzviering, KRO TV mis en de Maria Ommegang. Daarom wijzigt een aantal keer de kerktijd in het weekend of vervalt er een viering. Dit overzicht is behulpzaam om te noteren in je agenda.
Eerste Heilige Communie in mei

Op 22 mei is de viering van de Eerste Heilige Communie om 11.00 uur in de St.-Gertrudiskerk. De gewone zondagsmis is daarom om 9.30 uur in de OLV van Lourdeskerk. Beide kerken wisselen dus van kerktijd op deze zondag.
Op 29 mei is de viering van de Eerste Heilige Communie om 11.00 uur in de OLV van Lourdeskerk. De kerktijden zijn die dag zoals gebruikelijk.

Jazzviering 12 juni

Op zondag 12 juni is om 12.00 uur de Jazzviering in de St.-Gertrudiskerk. De zondagsviering van 9.30 uur in de St.-Gertrudiskerk vervalt hierdoor.

KRO TV mis op 19 juni

Op zondag 19 juni is er weer een rechtstreekse uitzending van de mis door de KRO vanuit de OLV van Lourdeskerk, met medewerking van de Lievevrouwecantorij. De kerktijd is dan 10.00 uur in plaats van 11.00 uur. De zaterdagavondviering van 18 juni is vanwege de voorbereidingen verplaatst naar de St.-Gertrudiskerk.

Vieringen in het Maria Ommegang weekend

Op zondag 26 juni trekt de Maria Ommegang door de stad.
Op vrijdagavond 24 juni is er een vesper in de Sacramentskapel van de St.-Gertrudiskerk.
Op zaterdagavond 25 juni is er om 17.00 uur de gebruikelijke viering in de OLV van Lourdeskerk, deze keer in het teken van Maria.
Die avond is er om 19.00 uur in de St.-Gertrudiskerk een Mariavesper.
Op zondag 26 juni is om 10.00 uur de Ommegangmis in de St.-Gertrudiskerk. De kerktijd is dus aangepast. De zondagsviering in de OLV van Lourdeskerk vervalt.
De Ommegang trekt om 15.00 uur vanaf het Markiezenhof. Om 17.00 uur is er een afsluitend gebed in de St.-Gertrudiskerk, waar ieder bij welkom is.

Meer interessante berichten:

29ste Jazzdienst

29ste Jazzdienst

Op zondag 12 juni swingt de St.-Gertrudiskerk als vanouds. De 29ste oecumenische Jazzdienst vindt dan plaats. Met goede muziek van Sarah-Jane en jazzband Rue D’Anvers.

Lees meer
The Passion Hemelvaart

The Passion Hemelvaart

Kijktip: op donderdagavond 26 mei is om 20.30 uur The Passion Hemelvaart te zien op NPO 1. De uitzending is een vervolg op The Passion, die jaarlijks op Witte Donderdag wordt uitgezonden.

Lees meer