Bijzondere vieringen in de advent

door | dec 6, 2023 | Nieuws

De komende week zijn er verschillende bijzondere vieringen in de advent. We vieren Maria die de knopen ontwart (8-12), de aankomst van het Vredeslicht van Bethlehem (13-12) en Lessons & Carols (16-12). De Kerststallententoonstelling wordt ook geopend (8-12). Wees welkom om mee te vieren.
Maria die de knopen ontwart

Inmiddels een gekende devotie is die tot Maria die de knopen ontwart. Door paus Franciscus is het gebruik bekend gemaakt om je knopen en zorgen bij Maria te brengen. Op vrijdagmiddag 8 december om 14.30 uur doen we dat letterlijk in de St.-Gertrudiskerk. We leggen een knoop in een wit lint en brengen die bij de beeltenis van Maria. Op 19-12 in de boeteviering worden de knopen er weer uitgehaald. De devotie is een letterlijke vraag om Maria’s voorspraak voor ons op het Hoogfeest van Maria Onbevlekte Ontvangenis.

Opening Kerststallententoonstelling

De afgelopen dagen is pastoor Paul Verbeek druk doende geweest de Kerststallententoonstelling in te richten (zie foto van de tentoonstelling in 2022). In de St.-Gertrudiskerk zal zijn verzameling Kerststallen te zien zijn. Vrijdagmiddag 8 december, aansluitend aan de Maria-viering, opent hij persoonlijk de tentoonstelling. Iedere Kerststal is een uiting van ons geloof in de komst van Jezus naar ons mensen, en zijn liefde voor ons.
Zondag wordt ook de grote Kerststal in de kerk gezet. De kerk, de grote kerststal en de tentoonstelling zijn daarna te bezichtigen t/m 29-12 van woensdag t/m zondag van 13.00 – 16.30 uur, uitgezonderd 16-12 en 24-12. Er is ook openstelling op 6-1 en 7-1-2024.

Aankomst van het Vredeslicht van Bethlehem

Eén van de grote zorgen en knopen in onze wereld zijn de oorlogen die woeden. De vrede wordt in het groot bedreigd. Wij worden opgeroepen dragers van vrede te zijn en ook in het klein aan de vrede te werken, in onze eigen levens. Als teken van de vrede dichtbij en ver weg dragen we 13 december om 19.00 uur een kandelaar de OLV van Lourdeskerk in, met licht wat doorgegeven is vanaf de geboortegrot van Jezus in Bethlehem. Je kunt zelf een kaars meenemen of in de kerk kopen om het Vredeslicht van Bethlehem mee te nemen. Als we ons inspannen die vlam brandend te houden en door te geven, denken we na over en zetten we ons in voor vrede. Zie ook www.lievevrouweparochie.nl/vredeslicht

A Festival of Nine Lessons & Carols

In een sfeervol verlichte kerk viert het HMR Projectkoor met After-8 en het CKB Kinderkoor dit jaar opnieuw Lessons & Carols op 16 december om 19.00 uur (kerk open 18.30 uur). Dit bijzondere avondgebed uit de Engelse traditie zal dit jaar starten met het binnendragen van het Vredeslicht in de St.-Gertrudiskerk. Negen lezingen die allemaal uitzien naar de geboorte van Jezus worden ten gehore gebracht, afgewisseld met Engelse Carols en prachtige liederen. Na afloop is er een gezellige ontmoeting. Er is dan ook een collecte voor je gift als bijdrage in de onkosten.

Meer interessante berichten:

KinderWoordDienst 16 juni 2024

KinderWoordDienst 16 juni 2024

Vind jij het ook zo lang duren tot de zomervakantie? Het is bijna zover, we moeten nog even geduld hebben. En precies daarover gaat het zondag 16 juni.

Lees meer
Poster jubileumviering 80e editie Maria Ommegang

Poster jubileumviering 80e editie Maria Ommegang

Zondag 30 juni is de 80e editie van de Maria Ommegang. Dan is om 10.00 uur de jubileumviering in de St.-Gertrudiskerk. Lees hier hoe je ook zelf reclame kunt maken voor de viering en hoe je de poster kunt downloaden en printen.

Lees meer