Bisdom Breda op bedevaart

door | jan 18, 2023 | Nieuws | 0 Reacties

"We gaan weer op bedevaart!” Deze aankondiging deed vicaris Paul Verbeek tijdens de Nieuwjaarsreceptie van het bisdom Breda die vrijdag 13 januari in Oudenbosch plaatsvond. Van 23 tot en met 28 oktober 2023 worden ‘in de voetsporen van Sint Bernardus’ verschillende plaatsen en abdijen bezocht.

“Sint Bernardus van Clairvaux heeft veel voor het bisdom Breda betekend. Zijn ordegenoten, de Cisterciënzers, zijn bekend in tal van parochies in het bisdom,” aldus Verbeek. “De geloofsgemeenschappen van Wouw, Oud Gastel, Oudenbosch en Hoeven zijn door hen gesticht. In Ulicoten vieren we jaarlijks het Bernardusoctaaf.” Bernardus is volgens de vicaris een voorbeeld voor de missionaire Kerk. “Hij wist van aanpakken en zijn geloof was diepgeworteld. Hij trok de wereld in en cultiveerde het land. We gaan bij hem in de leer.”

Retraite op wieltjes

Met een bezoek aan onder andere: Bornem, Dijon, abdij Cîteaux, abdij Clairvaux, Troyes en de abdij van Villers treden de pelgrims als het ware in de voetsporen van Bernardus. “De bedevaart wordt, zoals onze bisschop Jan Liesen het zegt, “een retraite op wieltjes”. Alle belangrijke plaatsen in het leven van St. Bernardus zullen we bezoeken. We mogen samen vieren, bidden en ontmoeten. Er is ook voldoende ruimte voor rust en ontspanning.”

Meer informatie

• De bisdombedevaart wordt georganiseerd in samenwerking met het Huis voor de Pelgrim. Bezoek de campagnepagina bisdombedevaart.nl voor uitgebreide programmainformatie.
• Voor vragen kan ook contact worden opgenomen via: bisdombedevaart@bisdombreda.nl of het Huis voor de Pelgrim via 043 – 321 5715

Meer interessante berichten:

De ezel zijn

De ezel zijn

Wie kent het lied niet van Kinderen voor kinderen, over het kind dat de ezel mag zijn (‘Ik mag dit jaar de ezel zijn’).

Lees meer
Kijk de nieuwe paasfilm “Welkom thuis”

Kijk de nieuwe paasfilm “Welkom thuis”

Kijk hier naar de nieuwe paasfilm “Welkom thuis”. De film gaat over thuis komen bij je familie, na een periode van ruzie of geen contact. En over thuiskomen bij God en in de kerk. Het verhaal is gebaseerd op de parabel van de Verloren Zoon.

Lees meer