Boekpresentatie “Onze-Lieve-Vrouw in Bergen op Zoom”

door | sep 1, 2021 | Nieuws | 0 Reacties

Jan van Wijk presenteert zondag 12 september om 15.00 uur op de LievevrouweFair zijn nieuwe boek. Het boek is een rondgang langs het Mariale erfgoed in de stad.

Jan van Wijk beschrijft in zijn nieuwe boek meer dan 100 locaties in de stad, waar een afbeelding van Maria is. Het is niet de bedoeling dat de lezer stil blijft zitten: in het boek is een rondgang door de stad opgenomen. Zo kan iedereen de beelden, schilderijen, borden, gevelstenen en muurtegels met Onze-Lieve-Vrouw zelf gaan bekijken en ondertussen de historische informatie die erbij hoort, lezen.
De rondgang bestaat uit twee delen en steeds is het begin- en eindpunt op de Grote Markt. Naast de rondgang zijn locaties opgenomen buiten het centrum en dit per stadsdeel.

Boekpresentatie

De presentatie is op zondag 12 september 2021 om 15.00 uur tijdens de Lievevrouwefair aan de Burgemeester Stulemeijerlaan 8. Jim Bernaards presenteert het geheel, waarbij Ad den Braber Jan van Wijk zal interviewen. De muzikale omlijsting is in handen van Marjan van Rooij, Sandra Remeijn, Wim de Veth, Wim van Bladel en José Schrijn. Tom van Eekelen zal een toespraak houden.

Verkoop

Met de verkoop van het boek “Onze-Lieve-Vrouw in Bergen op Zoom, rondgang langs het Mariale erfgoed in de stad” wordt een goed doel gesteund, de Maria Ommegang te Bergen op Zoom. Het boek kost € 12,-

Meer interessante berichten:

Lintjesregen 2024

Lintjesregen 2024

Vandaag was het dan zover. De jaarlijkse traditie om aan vrijwillige medewerkers dankbaarheid te tonen voor hun inzet op allerlei gebieden en hen te belonen met een koninklijke onderscheiding.

Lees meer