Communicanten in voorbereiding op EHC

door | mrt 22, 2022 | Kinderen, Nieuws | 0 Reacties

Afgelopen zondag kwamen de eerstecommunicanten voor een tweede keer bij elkaar. In het gildehuis Eigen Haard luisterden ze naar verhalen uit de bijbel en schilderden kaarslichtjes.

Ze hoorden het verhaal van God en Mozes. God wilde graag praten met Mozes. Daarvoor moest Hij wel een trucje uithalen. Doordat God in een brandende struik ging zitten, durfde Mozes dichtbij komen. En toen kon God zijn naam aan Mozes vertellen: Ik zal er zijn. En God liet ook zien hoe hij er wilde zijn voor zijn volk. Hij hielp ze via de woestijn ontsnappen uit Egypte. De kinderen lieten vol trots zien hoe ze de woestijn hadden getekend en gekleurd.

In de woestijn was het niet zo leuk als Mozes en zijn volk dachten. Al snel gingen de Israëlieten mopperen op Mozes. Wij mopperen ook wel eens als het niet goed gaat. Maar beter dan mopperen, is God vragen om te helpen. Daarom schreven de kinderen allemaal iets op een papiertje wat ze aan God wilde vragen. Liefde, vrede (in Oekraïne) en vriendschap kwam veel voor.

Glas verven

Daarna verfden ze allemaal een waxinelichtjeshouder. DIe kunnen ze later weer gebruiken bij de communieviering.

Natuurlijk gingen we ook nog buiten tikkertje spelen, want het was mooi weer, Zo ging de ochtend snel voorbij.

Meer interessante berichten:

Magnificat fotowedstrijd

Magnificat fotowedstrijd

Begin juni komt een nieuw nummer van ons digitaal parochieblad Magnificat uit. De redactie schrijft een fotowedstrijd uit. Stuur een foto in rond het thema ontmoeten. De winnende foto wordt op de cover van de volgende Magnificat geplaatst.

Lees meer