Compassie: een nieuwe expositie in de Sint Gertrudiskerk

door | feb 7, 2024 | Nieuws

In de veertigdagentijd en Pasen zal er een bijzondere tentoonstelling zijn in de Sint Gertrudiskerk met als titel: Compassie. Centraal staan beeltenissen die het lijden en sterven van onze Heer Jezus uitbeelden. Het gaat om kruisbeelden, wijwatervaatjes, schilderijen en nog veel meer. Pastoor Paul Verbeek opent de expositie op Aswoensdag.

Zo laten we zien dat ook op weg naar Pasen, diverse afbeeldingen ons kunnen helpen in ons gebed en bezinning. Staat met kerstmis de kerststal centraal; in de veertigdagentijd staan Lijdenafbeeldingen van onze Heer centraal.

We kozen als thema: Compassie. Jezus heeft voor ons het lijden willen dragen tot de dood aan het kruis. Hij zal opstaan op de Derde dag. Met Pasen zullen beeltenissen van de Verrijzenis een plaats krijgen in de tentoonstelling.

Opening expositie op Aswoensdag

Op Aswoensdag 14 februari 2024 om 14.30 uur zal de expositie geopend worden met een inleiding door pastoor Paul Verbeek afgewisseld met meditatieve muziek door Wim de Veth op de saxofoon. Iedereen is van harte welkom!

Openingstijden

Daarna kun je de expositie bekijken na de zondagsvieringen. Doordeweeks ook op woensdag, zaterdag en zondag van 13.00 uur tot 16.30 uur, dankzij de gidsen van SBM. Gebruik doordeweeks de ingang aan de Grote Markt.

Meer interessante berichten:

Luisteren en genieten

Naar welke muziek luister jij graag? Mijn favoriete popgroep is Queen, en daarnaast is er veel muziek waar ik graag naar luister en van kan genieten. Maar als God vraagt om naar zijn Zoon te luisteren, geloof ik dat Hij daar net iets anders mee bedoeld.