Cursus Geloof in kunst van start in Oosterhout

door | mei 23, 2023 | Nieuws

Het bisdom Breda organiseert opnieuw een cursus ‘Geloof in kunst’. In de maanden juni en juli zullen in totaal vijf cursusmiddagen plaatsvinden. De cursus is bestemd voor iedere geïnteresseerde en belangstellende, allen van harte welkom! In het bijzonder zijn ook de mensen welkom die op de een of andere wijze betrokken zijn bij het onderhoud, versieren of bemensen van een kerkgebouw.
Geloof in kunst?

Mensen leven voor een belangrijk deel van verbeelding. Wat ze dromen, geloven en hopen, drukken zij uit in kunst: in muziek, in beelden van hout, steen of glas, in rituelen en ook in liturgische taal en gebaren. Onze kerkgebouwen zijn schatkamers van grote en kleine kunstschatten, en alles wat daar gebeurt is vindplaats van kunst, in beelden, teksten, gebaren. Veel van die schatten spreken een symbooltaal, die voor ons mensen van de 21ste eeuw niet altijd meer direct herkenbaar is. Samen naar kunst kijken, samen zoeken naar het verhaal achter de kunstuitingen laat de wereld van ‘geloof in kunst’ verder opengaan. Het kan ons enthousiast maken en ons aanzetten om dit door te vertellen aan mensen de je kerkgebouw bezoeken.

Data en locatie

De cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten: De eerste vier bijeenkomsten vinden plaats op de zaterdagmiddagen 3 juni, 17 juni, 24 juni en 1 juli 2023 in de pastorie van de Sint Jansbasiliek, Markt 17, 4901 EP te Oosterhout. Van 14:00 tot 16:00 uur wordt de cursus gehouden. De vijfde bijeenkomst wordt gehouden op 15 juli op een nader te bepalen locatie. De bijeenkomsten worden begeleid en geleid door Frank van Gerven, diaken en archivaris van bisdom Breda.

Inschrijven

U kunt zich aanmelden voor de cursus door het invullen van het inschrijfformulier op www.bisdomvanbreda.nl/cursus-geloof-in-kunst-van-start-in-oosterhout/. De cursus wordt kosteloos aangeboden. Een vrijwillige bijdrage is welkom en kan worden overgemaakt op IBAN NL79 RABO 0101 0517 78, t.n.v. Bisdom Breda, o.v.v. Cursus Geloof in kunst. De deelnemers krijgen aansluitend nog bericht over de cursus.
(Afbeelding: De Kruisweg – Armand Demeulemeester)

Meer interessante berichten:

Levend brood

Levend brood

‘Geef ons heden ons dagelijks brood’ bidden we in het Onze Vader, en daarmee vragen we dat ons leven goed zou zijn, dat we niets tekort zouden komen, gezond zouden zijn, in een gezond huis zouden wonen en van ons dagelijks leven zouden kunnen genieten.

Lees meer
KRO NCRV TV mis op 4 juni

KRO NCRV TV mis op 4 juni

Op het feest van H. Drie-eenheid wordt de Eucharistieviering vanuit de Parochiekerk Onze Lieve Vrouw van Lourdes live uitgezonden. De uitzending is te zien op de zender NPO2 om 10.00 uur. Ieder is van harte welkom om de viering in de kerk mee te vieren.

Lees meer