Noveen aan Onze Lieve Vrouw van Beauraing De Maagd met het gouden Hart

door | aug 16, 2022 | Inspiratie, Nieuws | 0 Reacties

Met ingang van woensdag 24 augustus 2022 bidden we in onze parochie de Noveen aan Onze Lieve Vrouw van Beauraing. We bidden voor het verdwijnen van het coronavirus zoals we dat al vele maanden doen. Maar zeker bidden we ook om vrede op onze wereld; vrede in Oekraïne en alle brandhaarden van geweld op onze wereld. Ook dat kunnen we vragen aan Onze Lieve Vrouw van Beauraing. Je kunt de noveen downloaden of je kunt een gedrukt exemplaar ophalen bij het Parochiecentrum - Burg, Stulemeijerlaan 8.
Geschiedenis

Beauraing, winter 1932-1933. Iets buitengewoons. In buitengewone omstandigheden. Het is al koud en donker. De tweede wereldoorlog staat voor de deur. In de duisternis verschijnt een licht. 33 maal, van 29 november tot 3 januari, verschijnt onder de meidoorn Onze Lieve Vrouw aan 5 kinderen: Fernande, Gilberte en Albert Voisin en Andrée en Gilberte Degeimbre.

Mgr. Charue, bisschop van Namen heeft de verering van Onze Lieve Vrouw van Beauraing goedgekeurd op 2 februari 1943 en zes jaar later, op 2 juli 1949, het bovennatuurlijke karakter van de feiten. Twee genezingen zijn als miraculeus erkend.

Beauraing geeft een boodschap

Sedert 1932 zijn miljoenen pelgrims de Maagd met het Gouden Hart komen vereren. U, die langs Beauraing komt, blijf hier toch enkele ogenblikken stilstaan, welke ook uw godsdienstige of morele overtuiging moge zijn. Hier gebeurt iets! Hier wordt een boodschap gegeven van rust, vrede en geluk! In het Heiligdom, op de plaatsen die tot bezinning uitnodigen, wordt u gevraagd na te denken, en de grens te verleggen tussen het essentiële en het bijkomstige, tussen begrijpen en verwerpen. Hier kunt u een Gouden Hart vinden.

De directie van het heiligdom in Beauraing.

Meer inspiratie:

Noveen tot Sint Franciscus van Assisi

Noveen tot Sint Franciscus van Assisi

Met ingang van donderdag 29 september 2022 bidden we in de parochie de Noveen tot Sint Franciscus van Assisi. Deze Noveen kan worden gedownload op onze website en worden verkregen in gedrukt formaat bij ons Parochiecentrum.

Lees meer
Een gedachte bij het Feest van de Kruisverheffing

Een gedachte bij het Feest van de Kruisverheffing

Ter gelegenheid van dit feest (14 september) tref je een gedachten aan “Een kruis voor vrede” en ook de verdere uitleg voor dit feest. Kruisverheffing (Latijn: Exaltatio Sanctae Crucis) is een feest in de liturgie van de Katholieke Kerk. Het feest, dat ook bestaat in de Orthodoxe, de Anglicaanse en delen van de Lutherse Kerk, wordt gevierd op 14 september.

Lees meer
Liefde, vrede en vriendschap

Liefde, vrede en vriendschap

Een gedachte voor de vredesweek die op 17 september begint en eindigt op 25 september. Dat we in deze week proberen te bidden voor een wereldwijde vrede maar ook de vrede dichtbij; in onszelf en in onze directe omgeving.

Lees meer