De Noveen aan Onze Lieve Vrouw van Beauraing; “de Maagd met het gouden hart”.

door | mei 19, 2021 | Inspiratie, Nieuws | 0 Reacties

Met ingang van dinsdag 25 mei bidden we in onze parochie de Noveen aan Onze Lieve Vrouw van Beauraing; “de Maagd met het gouden hart”. De Noveen is te downloaden op onze website of op te halen als gedrukt boekje bij het Parochiecentrum.
Jaarthema: “Heer, Gij weet dat ik U liefheb” (Joh 21,15).

In het Heiligdom van Beauraing komen bedevaarders in een tuin waar ze door Maria tot God geleid worden. Er zijn heel wat getuigenissen van verkregen genaden.

Een uitzonderlijke getuigenis

Van 29 november 1932 tot 3 januari 1933 is de Maagd Maria 33 keren verschenen aan 5 kinderen in Beauraing. Gilberte Degeimbre, de jongste van de 5 kinderen die Onze-Lieve-Vrouw hebben gezien, getuigt in deze video van 47 minuten. Het is een verrassende en pakkende getuigenis van deze sympathieke vrouw. Tijdens deze getuigenis ziet u ook een veertigtal foto’s (van toen en nu), waaronder familiefoto’s die Gilberte ter beschikking heeft gesteld. Gilberte vertelt wat ze heeft meegemaakt, en hoe ze het heeft meegemaakt. Zij die getuige was van één van de verschijningen van Maria die door de Kerk erkend zijn. Een uitzonderlijke getuigenis, die al meer dan 200.000 maal bekeken werd op YouTube.
https://www.youtube.com/watch?v=wt50PDov_zE

Een uitnodiging om naar Beauraing te komen

Sinds 1933 komen miljoenen pelgrims op bedevaart naar Beauraing, en antwoorden zo op de wens die Maria formuleerde onder de meidoorn op 23 december 1932 om “hier op bedevaart te komen”. Een kapel werd gebouwd, en later ook andere kerkruimtes waarvan er één basiliek is geworden in 2013. Gilberte is overleden op 10 februari 2015. Het Heiligdom van Beauraing mag heden vele pelgrims van alle leeftijden ontvangen uit de hele wereld: groepen, families, individuele bedevaarders. Ze vinden in het Heiligdom een plaats van genade, van vrede, van gebed, van geestelijke verdieping. Midden in het leven is Beauraing een plaats van ontmoeting met de Hemel. Welkom aan allen!

Bron: Heiligdom van Beauraing

Meer inspiratie:

Noveen tot Titus Brandsma

Noveen tot Titus Brandsma

Vanaf woensdag 21 juli bidden we in onze parochie de Noveen tot Titus Brandsma. Deze Noveen is een uitgave van de Stichting Vrienden van Titus Brandsma en onze parochie heeft toestemming om deze te gebruiken. De Noveen kan – zoals gebruikelijk – hier worden gedownload of in druk worden opgehaald in het Parochiecentrum.

Lees meer
De Noveen ter ere van de Martelaren van Gorcum

De Noveen ter ere van de Martelaren van Gorcum

Met ingang van maandag 12 juli bidden we de Noveen ter ere van de Martelaren van Gorcum. Je kunt deze Noveen downloaden van deze website of een gedrukt exemplaar ophalen bij het Parochiecentrum. De negentien heilige Martelaren van Gorcum werden op 9 juli 1572 door Watergeuzen opgehangen in een oude turfschuur nabij Den Briel. Ze werden vervolgd vanwege hun rooms-katholieke geloofsovertuiging.

Lees meer