Noveen aan Onze Lieve Vrouw van Beauraing De Maagd met het gouden Hart

door | mei 28, 2024 | Inspiratie, Nieuws | 0 Reacties

Met ingang van zondag 2 juni 2024 bidden we in onze parochie de Noveen aan Onze Lieve Vrouw van Beauraing. We herdenken de gedachtenis aan de 33 verschijningen van Maria in Beauraing Je kunt de noveen downloaden van onze website of je kunt een gedrukt exemplaar ophalen bij het Parochiecentrum, Burg. Stulemeijerlaan 8.
Bijzonder

De deelnemers aan de Beauraing bedevaart uit ons bisdom zijn tijdens deze noveen op bedevaart in Beauraing. Dat zij gezegende dagen mogen hebben!

Noveen bidden

We bidden de novenen om vrede op onze wereld; vrede tussen Gaza en Israël, vrede tussen Oekraïne en Rusland; en alle brandhaarden van geweld op onze wereld. Ook dat kunnen we vragen aan Onze Lieve Vrouw van Beauraing. Maar ook al jouw persoonlijke intenties en vragen kun je voorleggen aan Onze Lieve Vrouw van Beauraing, de Maagd met het gouden Hart.

Geschiedenis

Beauraing, winter 1932-1933. Iets buitengewoons. In buitengewone omstandigheden. Het is al koud en donker. De tweede wereldoorlog staat voor de deur. In de duisternis verschijnt een licht. 33 maal, van 29 november tot 3 januari, verschijnt onder de meidoorn Onze Lieve Vrouw aan 5 kinderen: Fernande, Gilberte en Albert Voisin en Andrée en Gilberte Degeimbre.

Mgr. Charue, bisschop van Namen heeft de verering van Onze Lieve Vrouw van Beauraing goedgekeurd op 2 februari 1943 en zes jaar later, op 2 juli 1949, het bovennatuurlijke karakter van de feiten. Twee genezingen zijn als miraculeus erkend.

Hier wordt een boodschap gegeven

Sedert 1932 zijn miljoenen pelgrims de Maagd met het Gouden Hart komen vereren. U, die langs Beauraing komt, blijf hier toch enkele ogenblikken stilstaan, welke ook uw godsdienstige of morele overtuiging moge zijn. Hier gebeurt iets! Hier wordt een boodschap gegeven van rust, vrede en geluk! In het Heiligdom, op de plaatsen die tot bezinning uitnodigen, wordt u gevraagd na te denken, en de grens te verleggen tussen het essentiële en het bijkomstige, tussen begrijpen en verwerpen. Hier kunt u een Gouden Hart vinden.

De directie van het heiligdom in Beauraing.

Meer inspiratie:

Avond over voortgang missionaire parochie

Avond over voortgang missionaire parochie

Het bisdom Breda houdt op woensdag 3 juli een avondbijeenkomst in Steenbergen, over de voortgang van de Missionaire Parochie. De bijeenkomst is bedoeld voor iedereen in onze pastorale zone “Brabantse Wal”. Naast parochiebestuurders en pastorale beroepskrachten zijn alle vrijwillige medewerkers en geïnteresseerde gelovigen van harte welkom.

Lees meer
Hoop voor de parochie

Hoop voor de parochie

Pastor Fredi Hagedoorn bezocht afgelopen week een conferentie over parochievernieuwing in Harrogate. In dit stadje, midden tussen de Engelse glooiende heuvels, kwamen 900 deelnemers uit 19 landen bijeen. De Catholic Parish Summit draait om een nieuwe visie voor je parochie en hoe je die kan uitwerken.

Lees meer
Noveen: “Een nieuwe Belofte”

Noveen: “Een nieuwe Belofte”

Met ingang van donderdag 20 juni 2024 wordt de Noveen “Een nieuwe Belofte” gebeden in onze parochie. Deze noveen heeft een looptijd van 12 dagen tot en met woensdag 3 juli 2024. We bidden deze noveen voor vrede op de wereld – speciaal in Oekraïne en Rusland, Gaza en Israël, in Soedan en in Myanmar – maar ook in alle landen en streken met geweldsconflicten.

Lees meer