Noveen aan Onze Lieve Vrouw van Beauraing De Maagd met het gouden Hart

door | sep 5, 2023 | Inspiratie, Nieuws | 0 Reacties

Met ingang van dinsdag 12 september 2023 bidden we in onze parochie de Noveen aan Onze Lieve Vrouw van Beauraing. We herdenken de gedachtenis aan de 33 verschijningen van Maria in Beauraing Je kunt de noveen downloaden of je kunt een gedrukt exemplaar ophalen bij het Parochiecentrum, Burg. Stulemeijerlaan 8.
Noveen bidden

We bidden de novenen om vrede op onze wereld; vrede in Oekraïne en alle brandhaarden van geweld op onze wereld. Ook dat kunnen we vragen aan Onze Lieve Vrouw van Beauraing. Maar ook al jouw persoonlijke intenties en vragen kun je voorleggen aan Onze Lieve Vrouw van Beauraing, de Maagd met het gouden Hart.

Geschiedenis

Beauraing, winter 1932-1933. Iets buitengewoons. In buitengewone omstandigheden. Het is al koud en donker. De tweede wereldoorlog staat voor de deur. In de duisternis verschijnt een licht. 33 maal, van 29 november tot 3 januari, verschijnt onder de meidoorn Onze Lieve Vrouw aan 5 kinderen: Fernande, Gilberte en Albert Voisin en Andrée en Gilberte Degeimbre.

Mgr. Charue, bisschop van Namen heeft de verering van Onze Lieve Vrouw van Beauraing goedgekeurd op 2 februari 1943 en zes jaar later, op 2 juli 1949, het bovennatuurlijke karakter van de feiten. Twee genezingen zijn als miraculeus erkend.

Hier wordt een boodschap gegeven

Sedert 1932 zijn miljoenen pelgrims de Maagd met het Gouden Hart komen vereren. U, die langs Beauraing komt, blijf hier toch enkele ogenblikken stilstaan, welke ook uw godsdienstige of morele overtuiging moge zijn. Hier gebeurt iets! Hier wordt een boodschap gegeven van rust, vrede en geluk! In het Heiligdom, op de plaatsen die tot bezinning uitnodigen, wordt u gevraagd na te denken, en de grens te verleggen tussen het essentiële en het bijkomstige, tussen begrijpen en verwerpen.
Hier kunt u een Gouden Hart vinden.

De directie van het heiligdom in Beauraing.

Meer inspiratie:

Missio Wereldmissiemaand 2023: Geef voor de christenen in Libanon

Missio Wereldmissiemaand 2023: Geef voor de christenen in Libanon

Oktober is de wereldmissiemaand. Het eerste weekend van oktober (7-8 oktober) vieren wij wereldmissiedag van de kinderen. Op 22 oktober is het Missiezondag. Onder de titel ‘Met brandend hart’ ( Lucas 24,32) voert Missio dit jaar campagne voor de wereldmissiemaand. Missio laat je kennismaken met de christenen in Libanon.

Lees meer
Noveen tot Sint Franciscus van Assisi

Noveen tot Sint Franciscus van Assisi

Met ingang van zaterdag 30 september 2023 bidden we in de parochie de Noveen tot Sint Franciscus van Assisi. Deze Noveen kan worden gedownload op onze website en worden verkregen in gedrukt formaat bij ons Parochiecentrum.

Lees meer
Geloofscursus over Maria

Geloofscursus over Maria

In oktober start opnieuw een geloofscursus van vijf bijeenkomsten over Maria. Het is bedoeld voor mensen die meer willen weten over het leven van Maria en wat zij voor ons kan betekenen. Aan de hand van vijf boeiende video’s (gefilmd in onder andere Nazareth, Bethlehem en Lourdes) over Maria komen diverse vragen aan de orde. Het is voor iedereen toegankelijk. De cursus vindt plaats in Halsteren.

Lees meer