Diaconale acties verspreiden warmte

door | dec 21, 2022 | Nieuws | 0 Reacties

In maar liefst vijf diaconale acties hebben we vanuit de parochie en Caritas warmte verspreid aan mensen die dit vlak voor Kerst verdienen. Inwoners van de Oekraïne, vluchtelingenkinderen die in onze stad verblijven, gezinnen in armoede, senioren en dak- en thuislozen hebben een attentie ontvangen. Een fotoverslag.

Dak- en thuislozen uit Bergen op Zoom ontvingen van Caritas een goed gevulde toilettas. (Zie grote foto) Veel parochianen droegen bij, door middel van gedoneerde toiletspullen. Van tanteLouise kregen we een volle doos tandpasta en tandenborstels. Alle door de parochianen geschonken spulletjes, die over waren, zijn afgegeven bij de opvang voor dak- en thuislozen en bij het Veiligheidshuis.

Zaterdag 17 december vertrok een bestelbus vanuit Bergen op Zoom met 5200 kaarsen naar de inwoners van Ladyzhyn in Oekraïne, als Kerstgroet vol warmte. (Foto links)
Vluchtelingenkinderen uit Oekraïne die in Bergen op Zoom verblijven vierden op maandag 19 december Sinterklaas. Ze waren heel blij met alle cadeautjes, die tijdens en na de Sinterklaasviering werden gedoneerd. (Foto midden)
Gezinnen die in armoede leven ontvangen van Caritas een Kerstpakket en of een geldbedrag. De adressen van de gezinnen zijn aangedragen door hulpverleners en het pastoraal team. (Foto rechts)
Bij de seniorenviering ontvingen alle bezoekers een prachtige amaryllis. Deze warme groet werd mede mogelijk gemaakt door een gulle bijdrage van bloemist Igor. (Foto naast deze tekst)

Hartelijk dank aan ieder die bijgedragen heeft aan deze hartverwarmende acties! Samen brachten we het Licht van Kerstmis de wereld in.

Meer interessante berichten:

Steun de Week Nederlandse Missionaris

Steun de Week Nederlandse Missionaris

Van 11 t/m 19 mei 2024 worden onze missionarissen en missionaire werkers extra in de schijnwerpers gezet door WNM tijdens de Pinksteractie 2024. De missionarissen en missionair werkers gaan wereldwijd de strijd aan tegen onrecht en armoede. De tweede collecte met Pinksteren is voor hun werk.

Lees meer
Schuif aan bij de Jazzbrunch

Schuif aan bij de Jazzbrunch

Omdat het vorig jaar zo leuk was nodigen wij je zondag 26 mei om 11 uur weer van harte uit voor een lekkere brunch, voorafgaand aan de Jazzdienst. Er zijn geen kosten verbonden aan de brunch; als je je glimlach meeneemt, is dat genoeg! Aansluitend kan je genieten van een prachtige muzikale Jazzdienst in de St.-Gertrudiskerk.

Lees meer