Digitale 40-dagenretraite van de jezuïeten

door | feb 2, 2021 | Nieuws | 0 Reacties

'Het licht van uw gelaat' is de titel van de online 40-dagenretraite in 2021. De retraite gaat op Aswoensdag 17 februari van start en eindigt op Paaszondag. Deelnemers krijgen dagelijks een gebedsmail met bijbelteksten, meditatieve vragen, citaten en technische gebedstips.
Het licht van uw gelaat

Het licht van uw gelaat is de titel van de online 40-dagenretraite in 2021. De retraite gaat op Aswoensdag 17 februari van start en eindigt op Paaszondag. Deelnemers krijgen dagelijks een gebedsmail met bijbelteksten, meditatieve vragen, citaten en technische gebedstips. Het geheel vormt een innerlijke reis om de 40-dagentijd, de Goede Week en het Paasmysterie intenser te beleven.

Digitale retraite

Het is alweer de veertiende digitale retraite van de jezuïeten. Er is twee keer per jaar een digitale retraite, in de advent en in de veertigdagentijd. De teksten zijn geschreven door jezuïet Bert Daelemans. Aan de vorige retraite deden wel 20.000 mensen mee uit Nederland en Vlaanderen. Deelnemers aan de vorige digitale retraite waren erg enthousiast. Eén van hen zei bijvoorbeeld “Ik kom niet tot werkelijk mediteren maar zo’n dagelijkse speldenprik doet me goed: een klein moment van aandacht en bezinning.”

Meedoen

Je kunt je voor deze gratis digitale retraite inschrijven via www.40dagenretraite.org.
Deelnemers schrijven zich in door hun e-mailadres op te geven via die website. Je ontvangt dan gedurende de 40-dagentijd dagelijks een gebedsmail.

Zoom-meditaties

Iedere zaterdag zal er een geleide meditatie plaatsvinden via Zoom. Daarin worden de deelnemers uitgenodigd om in gebed terug te blikken op de gebedstijd, alleen en tegelijk verbonden met de andere deelnemers. Deze geleide meditaties verschijnen ook op YouTube. Zo kunnen we in tijden van corona toch met elkaar verbonden zijn.

Meer interessante berichten:

Magnificat fotowedstrijd

Magnificat fotowedstrijd

Begin juni komt een nieuw nummer van ons digitaal parochieblad Magnificat uit. De redactie schrijft een fotowedstrijd uit. Stuur een foto in rond het thema ontmoeten. De winnende foto wordt op de cover van de volgende Magnificat geplaatst.

Lees meer