Digitale adventsretraite start 27 november

door | nov 23, 2022 | Inspiratie, Nieuws | 0 Reacties

De jaarlijkse adventsretratie van de Jezuïeten start 27 november. Geef je op, als je dagelijks een e-mail wil ontvangen, met een korte bijbeltekst en bezinningsvragen. Zeker 20.000 mensen uit Nederland en Vlaanderen zullen deelnemen.

Het woord is mens geworden is de titel van de digitale adventsretraite in 2022. De retraite gaat op 27 november van start, de eerste adventszondag, en eindigt met Kerstmis. Het is de zeventiende digitale retraite van de jezuïeten. Er zullen zo’n 20.000 mensen aan deelnemen. De teksten zijn geschreven door de regionale overste van de jezuïeten in de Lage Landen: Marc Desmet sj.

Hoe kun je deelnemen?

Je kunt je voor deze gratis digitale retraite inschrijven via www.adventsretraite.org.
Deelnemers van de digitale retraite krijgen dagelijks een gebedsmail met bijbelteksten, meditatieve vragen, citaten en technische gebedstips. Het geheel vormt een innerlijke reis om de adventsperiode en de menswording van God intenser te beleven.
Op zaterdagochtend tijdens de adventstijd kunnen deelnemers van de retraite meedoen aan een geleide meditatie via ZOOM.

Ervaringen van deelnemers
  • “De digitale retraite heeft structuur aan mijn bidden gegeven en het ordende mijn innerlijk leven.”
  • “Een zinvolle begeleiding om op gestructureerde wijze gebed in te plannen én vol te houden.”
  • “Ik deed de retraite samen met mijn man. En het heeft mooie gesprekken opgeleverd.”
  • “Kom niet tot werkelijk mediteren maar zo’n dagelijkse speldenprik doet me goed: een klein moment van aandacht en bezinning.”
Een productie van ignatiaansbidden.org

ignatiaansbidden.org verzorgt jaarlijks twee digitale retraites, tijdens de advent en de 40-dagentijd. Ons doel is mensen te helpen in hun gebed tijdens de speciale tijden in het kerkelijk jaar. Om zich meer bewust te worden van Gods aanwezigheid in hun leven.

Meer inspiratie:

Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Een schrijn met een reliek van de Heilige Bernadette Soubirous komt 23 april vanuit Lourdes naar de OLV van Lourdeskerk in Bergen op Zoom. Iedereen is welkom om te komen kijken. Er zijn vieringen en de kerk is de hele dag en nacht geopend. Zo kan iedereen Lourdes dicht bij huis beleven.

Lees meer
Handen schudden bij de vredewens

Handen schudden bij de vredewens

Vanaf dinsdag 23 april zullen we in onze kerken weer handen schudden bij de vredewens. Deze gewoonte was door de coronabeperkingen lange tijd in onbruik geraakt. Om het echte contact tussen mensen te bevorderen en een warm gebaar van vrede te stellen, starten we hier weer mee.

Lees meer