Caritas Kerstactie voor dak- en thuislozen

door | dec 5, 2022 | Nieuws | 0 Reacties

December is een echte feestmaand, binnenkort vieren wij het Kerstfeest, de geboorte van Jezus Christus. Om dit feest kracht bij te zetten, zamelt Caritas toiletartikelen in voor dak- en thuislozen in Bergen op Zoom. Ook jij kunt helpen deze toilettassen te vullen.

Met Kerst wil Caritas speciaal aandacht geven aan de grote groep dak- en thuisloze in Bergen op Zoom. In overleg met de hulpverleners hebben wij besloten om deze mensen dit jaar een goed gevulde toilettas te geven. De 50 tassen zijn reeds besteld. Voor de vulling van de toilettassen willen wij graag een beroep doen op de alle parochianen.
Onze vraag is nu of jullie willen helpen de toilettassen te vullen met tandpasta, tandenborstel, douchegel, shampoo en deodorant. Lippenbalsem en bodylotion zijn ook welkom.

Help mee en vul de toilettassen

Zondag 11 december (bij de KRO mis om 10.00 uur in de OLV van Lourdeskerk en om 14.00 uur bij de kerststallententoonstelling in de St.-Gertrudiskerk)en in het weekend van 17 en 18 december kun je in de kerken spulletjes brengen. Je mag natuurlijk ook de spulletjes afgeven op het parochiecentrum of op werkdagen van 9.30 tot 11.30 uur in de OLV van Lourdeskerk. De Caritas zal zorgen dat daar ook een mand komt te staan. De Caritascollecte van 3 en 4 december was bedoeld om de toilettassen verder aan te vullen met nog een aantal persoonlijke verzorgings producten.
Laat het ook voor dak- en thuislozen een prettige decembermaand worden.
Namens de Caritas en de dak- en thuislozen alvast hartelijk dank.

Aandacht voor kwetsbare gezinnen

In een tweede Kerstactie verblijdt Caritas een groot aantal gezinnen in de maand december met een kerstpresentje. Zoals jullie allemaal weten heerst er veel armoede, maar ook verborgen armoede. Zeker ook in Bergen op Zoom. Wij willen deze gezinnen laten weten dat wij er zijn en dat wij omzien naar elkaar. De contacten hierover met de professionele hulpverlening zijn al gelegd.

Meer interessante berichten:

Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Een schrijn met een reliek van de Heilige Bernadette Soubirous komt 23 april vanuit Lourdes naar de OLV van Lourdeskerk in Bergen op Zoom. Iedereen is welkom om te komen kijken. Er zijn vieringen en de kerk is de hele dag en nacht geopend. Zo kan iedereen Lourdes dicht bij huis beleven.

Lees meer
Uitnodiging 30-jarig priesterjubileum pastoor Paul Verbeek

Uitnodiging 30-jarig priesterjubileum pastoor Paul Verbeek

Op dinsdag 23 april is het dertig jaar geleden dat pastoor Paul Verbeek priester werd gewijd. Op de dag van zijn jubileum is de reliek van Bernadette in onze parochie! Het parochiebestuur en pastoraal team nodigen je uit voor een speciale eucharistieviering, de lichtprocessie en het felicitatiemoment.

Lees meer