Dominee Willem Vermeulen bedankt in Vastenavendviering

door | feb 17, 2021 | Nieuws | 0 Reacties

Zaterdag 14 februari was de 33ste Vastenavendviering vanuit de St.-Gertrudiskerk te zien op ZuidWest TV. Dominee Willem Vermeulen ontving een bedankje van pastoor Paul Verbeek voor zijn jarenlange inzet.
Creatief

Al drieëndertig jaar wordt in Bergen op Zoom de Vastenavendviering gehouden, altijd in samenwerking tussen een katholieke pastor en dominee Willem Vermeulen. Die barst altijd van de creatieve ideeën rond de Vastenavendviering. Dit jaar heeft hij bijvoorbeeld een brief van Paulus omgezet naar de Bergse Vastenavend. Andere jaren maakte hij samen met de Vastenavendwerkgroep van plastic een levensgrote krab voor het orgel, zodat de stem van de Peperbus de kinderen kon vragen of die aan zijn rug konden krabben, omdat hij zo’n jeuk had.

Dit jaar neemt Willem Vermeulen afscheid als dominee, vandaar dat dit zijn laatste Vastenavendviering was.

Bedankje

Namens de werkgroep en alle krabben gaf pastoor Paul Verbeek in de viering een prachtige bloemenvaas cadeau, met daarin de kleurplaat voor deze viering verwerkt. De Peperbus in de blommekes, passend bij het thema ‘Me bloeie wir op’. Willem nam de vaas in ontvangst en gaf aan dat hij het al die jaren “van harte had gedaan, in alle betekenissen van het woord”.

Beleef het mee tasje

Vele krabben konden de viering via ZuidWest TV thuis meebeleven, ook dankzij hun Beleef het mee tasjes. Het laatste exemplaar van de tasjes, werd in de viering geschonken aan d’n Oogheid.

Terugkijken

Kijk de Vastenavendviering terug via ZuidWest TV: www.zuidwesttv.nl/video/7125/vastenavend-kerkdienst.

Meer interessante berichten:

De eerste geloofsleerling

De eerste geloofsleerling

Het vierde evangelie – van de evangelist Johannes – hanteert de tegenstelling tussen donker en licht. Jezus brengt licht. Johannes vertelt over een ontmoeting van Jezus met Nikodémus (Joh. 3, 14-21). Nikodémus is de eerste geloofsleerling. Hier start de missionaire kerk waar we tegenwoordig zo veel over spreken en aandacht voor hebben.

Lees meer
Kort parochienieuws week 9

Kort parochienieuws week 9

In het korte parochienieuws van week 9 lees je de opbrengsten, de overledenen van deze week en nodigen we je uit over verschillende activiteiten uit onze agenda.

Lees meer
Noveen tot Sint-Gertrudis

Noveen tot Sint-Gertrudis

Met ingang van vrijdag 5 maart bidden we in de parochie de Noveen tot Sint-Gertrudis. Dit is een nieuwe Noveen met o.a. foto’s van de Sint-Gertrudiskapel aan de Scheldelaan in Bergen op Zoom. Het is een bijzondere uitgave! In het weekend van 6 & 7 maart wordt speciaal aandacht geschonken aan Sint-Gertrudis als patrones van onze stad.

Lees meer