Een prachtig Avé Maria klonk in Beauraing

door | sep 12, 2023 | Nieuws

Afgelopen weekend was er vanuit de regio Breda en omgeving van ons bisdom, een groep pelgrims voor vier dagen op bedevaart bij Maria met het Gouden Hart. Een afvaardiging van het Kerkkoor OLV van Lourdes reisde ook mee.

Zondag 10 september jl. verzorgde een afvaardiging van het O.L.V. van Lourdeskoor met mooie zang de hoogmis op het heiligdom van Beauraing, begeleid door organist Patrick Goverde. Erekapelaan van het Heiligdom, onze pastoor, Paul Verbeek en pastoraal werker Geerten Kok gingen voor in deze eucharistieviering. Het koor bestond uit slechts vier personen, maar wat een volume en klankkleur. Tijdens het Lof ’s middags in de tuin der verschijningen mocht eenieder, naast de fraaie andere gezangen, ook nog genieten van een extra, zeer mooi uitgevoerde solozang door Marion van Zunderd. Het was heel warm en de temperaturen waren tropisch, maar toch kreeg men kippenvel…..Het bedevaartthema dit jaar was: ‘van hart tot hart’. Ik kan u zeggen, de harten van de pelgrims werden zeker geraakt! De koorleden mochten vele complimenten in ontvangst nemen en ontvingen meermaals applaus. Het Comité Pro Maria dankt hen hartelijk voor de spontane medewerking en de mooie muzikale omlijsting van de dagbedevaart-vieringen. Chapeau!

Namens Comité Pro Maria, Elma Bastianen-Luijks

Meer interessante berichten:

Gezinsmiddag op 8 oktober

Gezinsmiddag op 8 oktober

Het gezinspastoraat van het bisdom Breda organiseert zondagmiddag 8 oktober samen met enkele ouders uit Bergen op Zoom een gezinsmiddag in de Sint Catharinakapel. De gezinsmiddag start na de zondagsviering van 11.00 uur in de OLV van Lourdeskerk, waar ook KinderWoordDienst is.

Lees meer
Missio Wereldmissiemaand 2023: Geef voor de christenen in Libanon

Missio Wereldmissiemaand 2023: Geef voor de christenen in Libanon

Oktober is de wereldmissiemaand. Het eerste weekend van oktober (7-8 oktober) vieren wij wereldmissiedag van de kinderen. Op 22 oktober is het Missiezondag. Onder de titel ‘Met brandend hart’ ( Lucas 24,32) voert Missio dit jaar campagne voor de wereldmissiemaand. Missio laat je kennismaken met de christenen in Libanon.

Lees meer