Een prachtig Avé Maria klonk in Beauraing

door | sep 12, 2023 | Nieuws

Afgelopen weekend was er vanuit de regio Breda en omgeving van ons bisdom, een groep pelgrims voor vier dagen op bedevaart bij Maria met het Gouden Hart. Een afvaardiging van het Kerkkoor OLV van Lourdes reisde ook mee.

Zondag 10 september jl. verzorgde een afvaardiging van het O.L.V. van Lourdeskoor met mooie zang de hoogmis op het heiligdom van Beauraing, begeleid door organist Patrick Goverde. Erekapelaan van het Heiligdom, onze pastoor, Paul Verbeek en pastoraal werker Geerten Kok gingen voor in deze eucharistieviering. Het koor bestond uit slechts vier personen, maar wat een volume en klankkleur. Tijdens het Lof ’s middags in de tuin der verschijningen mocht eenieder, naast de fraaie andere gezangen, ook nog genieten van een extra, zeer mooi uitgevoerde solozang door Marion van Zunderd. Het was heel warm en de temperaturen waren tropisch, maar toch kreeg men kippenvel…..Het bedevaartthema dit jaar was: ‘van hart tot hart’. Ik kan u zeggen, de harten van de pelgrims werden zeker geraakt! De koorleden mochten vele complimenten in ontvangst nemen en ontvingen meermaals applaus. Het Comité Pro Maria dankt hen hartelijk voor de spontane medewerking en de mooie muzikale omlijsting van de dagbedevaart-vieringen. Chapeau!

Namens Comité Pro Maria, Elma Bastianen-Luijks

Meer interessante berichten:

Lievevrouweparochie brengt Paasfilm over thuis komen

Lievevrouweparochie brengt Paasfilm over thuis komen

De opnames van de nieuwe Paasfilm zijn geslaagd. De film gaat woensdag 13 maart in première in het Eventum in Bergen op Zoom. Daarna is “Welkom thuis” online te bekijken op de website van de parochie en op Eerste Paasdag 31 maart op televisie bij ZuidWest TV.

Lees meer
Vastenprentje nummer 3

Vastenprentje nummer 3

Tijdens de Veertigdagentijd vraagt de Vastenactie aandacht voor inwoners van Zimbabwe. Werkgroep NoordZuid maakt voor ieder weekend een prentje, met informatie over het project.

Lees meer