Eerste Communievieringen op zondag 14 en 21 mei

door | mei 10, 2023 | Kinderen, Nieuws

Na lang voorbereiden is het zover. Op zondag 14 en 21 mei doen in totaal 26 kinderen hun Eerste Heilige Communie. Ze kunnen bijna niet wachten...

Er is hard gewerkt door de kinderen. Het werkboek is volgeschreven en getekend. Ze hebben geluisterd naar verhalen uit de Bijbel, en zo veel geleerd over God en Jezus. Er is geknutseld en ze hebben samen gegeten en gedeeld. Ook kunnen ze nu het kruisteken maken en het Onze Vader en Wees Gegroet meebidden.

Weergoedmaakviering

En na het oefenen en de Weergoedmaakviering van afgelopen woensdag is de eerste groep er nu echt klaar voor. Tijdens de Weegoedmaakviering schreven ze op een papiertje waarvoor ze sorry wilden zeggen tegen God. Dat papiertje werd dan verbrand. Ze staken een kaarsje aan, met de belofte dit licht niet meer uit te laten gaan. Want het lichtje gaat uit als je vloekt, jokt, niet luistert naar je ouders, als je ruzie maakt.  En samen met hun ouders kwamen ze naar voren om de zegen van pastoor Paul Verbeek te ontvangen.

Volgende week woensdag volgt de groep die in de Gertrudiskerk de communie doet (14 kinderen).

Mooi versierd

De kerk wordt nog verder versierd, de zelfportretten zijn al te bewonderen in de kerken. Het Samenzangkoor zingt komende zondag, de fotograaf is geregeld, en mensen die er niet bij kunnen zijn kunnen live meekijken via de Livestream op onze eigen website of op de Lourdeskerk pagina van Kerkdienstgemist. De kinderen komen natuurlijk in hun mooiste kleren. Nu nog wachten op mooi weer!

Nieuw goed doel: De Speelgoedkist

De tweede collectie is traditiegetrouw voor een goed doel. Dit is lang Kip en Apie geweest, maar die stichting bestaat helaas niet meer. We denken in ‘De Speelgoedkist’ in Bergen op Zoom een goede opvolging gevonden te hebben. Daar zorgen ze ervoor dat elk kind een cadeautje heeft als er iets te vieren is (feestdagen, maar ook verjaardagen).

Meer interessante berichten:

Kanselbericht vacature Lievevrouweparochie

Kanselbericht vacature Lievevrouweparochie

Eind april lieten we weten dat diaken Anton Janssen met ingang van 1 juli een nieuwe benoeming krijgt. De ontstane vacature zal worden opgevuld vanaf 1 september aanstaande door pastoraal werkster Alida van Veldhoven. In de vieringen van Pinksteren is dit nieuws gebracht in een kanselbericht.

Lees meer
Blijf dit doen!

Blijf dit doen!

Komend weekend, zondag 26 mei, doen 15 kinderen hun Eerste Heilige Communie in de OLV van Lourdeskerk.

Lees meer