Eerste landelijke misdienaarsdag

door | mrt 13, 2023 | Nieuws | 0 Reacties

Misdienaars en acolieten uit onze parochie ontvangen binnenkort een uitnodiging voor de eerste landelijke Misdienaarsdag die op zaterdag 29 mei in Kevelaer plaatsvindt. Alle misdienaars uit Nederland zijn welkom om samen te komen voor eucharistie, ontmoeting en spel.
Bemoedigend

Het is voor het eerst dat er zo’n landelijke Misdienaarsdag wordt gehouden. De dag is bedoeld als een ‘dankjewel’ voor de trouwe dienst aan het altaar voor alle misdienaars en acolieten. Ook is het een mogelijkheid voor misdienaars uit alle delen van het land om elkaar te ontmoeten. Voor jonge mensen is het erg bemoedigend om in groten getale leeftijdsgenoten te ontmoeten die actief met het geloof bezig zijn.

Programma

 

De dag begint met een processie met alle deelnemers in hun eigen liturgische kleding. De processie trekt door het centrum van Kevelaer naar de bedevaartbasiliek, waar vervolgens een eucharistieviering plaatsvindt. Daarna is er een gezamenlijke lunch. ’s Middags staat er een ‘Stadtspiel’ op het programma. Dit is een speurtocht door Kevelaer rond de boodschap van het bedevaartsoord. Na de prijsuitreiking is er een gezamenlijke afsluiting rond de Genadekapel.
De Duitse bedevaartplaats Kevelaer ligt vlak over de grens bij Venlo. Maria wordt hier sinds 1642 vereerd als ‘Troosteres der bedroefden’.

 

Deelname vanuit Bergen op Zoom

Misdienaars en acolieten uit de Lievevrouweparochie ontvangen binnenkort een uitnodiging voor de Landelijke Misdienaarsdag. Vervoer en inschrijving regelen we gezamenlijk. Als je nu al vragen hebt, kun je contact opnemen met het pastoraal team.

Meer interessante berichten: