Extra deelnemers gezocht voor de Maria Ommegang

door | apr 19, 2023 | Alle leeftijden, Nieuws | 0 Reacties

Zondag 25 juni 2023 trekt de 79e Ommegang. Extra deelnemers zijn welkom. Er is voor iedereen een plekje: jong, oud, man of vrouw. Er zijn rollen met tekst en figurantenrollen. Je kunt je alleen aanmelden of met je hele gezin.

De Maria Ommegang(foto: Dick Vermaas) is de dankstoet ter ere van Maria. Jaarlijks trekt zij met honderden deelnemers door Bergen op Zoom. We danken Maria dat zij de stad heeft gespaard van oorlogsgeweld in de Tweede Wereldoorlog. En ondertussen lopen we ieder met onze eigen gedachte mee.
In de stoet worden verhalen uit de Bijbel uitgebeeld en delen uit het leven van Maria. Ook de geschiedenis van Bergen op Zoom heeft een plaats. Je hoeft zelf niet katholiek te zijn, om mee te lopen.

Extra deelnemers

Voor dames zijn er plaatsen voor sprekende rollen. Heren kunnen een plaatsje krijgen als drager bij de Levieten of bij het Klokkenspel. Ook zijn kinderen nog welkom: meisjes bij de Muizengroep, de Dingdonggroep, de Vreugdebloem- en de Mirjamgroep. Jongens op de Kerstwagen, in de Muizengroep en soldaatjes bij Goliath. Breng gerust je broertje, zusje, vriendje of vriendinnetje mee. Het hele gezin kan meedoen als figurant in één van de volksgroepen.
De organisatie van de Maria Ommegang zoekt ook collectrices, die de mensen langs de kant om een bijdrage vragen als de stoet voorbij trekt.

Praktisch

De Ommegang vertrekt om 15.00 uur vanuit het Markiezenhof. Wanneer je aan de beurt bent, loop je in een ruim uur de route. Om 17.00 uur is de afsluiting in de St.-Gertrudiskerk.
Van te voren pas je de kleding die hoort bij jouw rol en op de dag zelf ben je aan het begin van de middag aanwezig om dit aan te trekken. Voor sommige rollen en groepen is een repetitie nodig, je hoort dit van de organisatie.

Meld je aan

Wil je graag meedoen aan deze kleurrijke stoet? Meld je aan of vraag meer informatie op

Meer interessante berichten:

Steun de Week Nederlandse Missionaris

Steun de Week Nederlandse Missionaris

Van 11 t/m 19 mei 2024 worden onze missionarissen en missionaire werkers extra in de schijnwerpers gezet door WNM tijdens de Pinksteractie 2024. De missionarissen en missionair werkers gaan wereldwijd de strijd aan tegen onrecht en armoede. De tweede collecte met Pinksteren is voor hun werk.

Lees meer
Schuif aan bij de Jazzbrunch

Schuif aan bij de Jazzbrunch

Omdat het vorig jaar zo leuk was nodigen wij je zondag 26 mei om 11 uur weer van harte uit voor een lekkere brunch, voorafgaand aan de Jazzdienst. Er zijn geen kosten verbonden aan de brunch; als je je glimlach meeneemt, is dat genoeg! Aansluitend kan je genieten van een prachtige muzikale Jazzdienst in de St.-Gertrudiskerk.

Lees meer