Favoriete kerststal paus Franciscus te koop

door | nov 8, 2023 | Nieuws

In de Lievevrouweparochie is een bijzondere kerststal te koop, in beperkte oplage. Paus Franciscus is onder de indruk van deze afbeelding, waarin Maria slaapt en Jozef voor de kleine Jezus zorgt.
Paus Franciscus nodigt iedereen uit om ter voorbereiding op Kerstmis een kerststal op te zetten. Zo verwelkom je Jezus in je eigen huis en op de plek waar je verblijft of werkt: “Dit herinnert
ons aan iets essentieels: dat God niet in de hemel is gebleven, maar op Aarde is gekomen en mens is geworden, een kind. De kerststal opzetten, betekent Gods nabijheid vieren.”
Laat mama rusten

Paus Franciscus vertelt over deze kerststal: “De kerststal is actueel, die is de actualiteit van elke familie. Zovelen van jullie moeten als man en vrouw de nacht verdelen vanwege een kind dat maar huilt en huilt. ‘Laat mama rusten’ is de tederheid van een gezin, van een huwelijk.”

Te koop

Pastoor Paul Verbeek ontdekte tijdens zijn recente bezoek aan Rome deze bijzondere afbeelding van de kerststal, “Laat mama rusten” en tipt het nu als cadeau voor in december.

De handbeschilderde kerststal is in klein formaat te koop voor € 27,50 en in groter formaat voor € 62,- in de OLV van Lourdeskerk en in het Parochiecentrum, zolang de voorraad strekt.

    • Dit jaar is het 800 jaar geleden dat de heilige Franciscus de kerststal bedacht.
    • In december is er weer een nieuwe kerststallententoonstelling in de St.-Gertrudiskerk, met nieuwe aanwinsten.
    • Lees wat paus Franciscus nog meer zegt over de kerststal op www.kn.nl/inspiratie/paus-de-kerststal-is-een-levend-evangelie/

Meer interessante berichten:

Adventsactie 2023: Alle kinderen mogen kind zijn

Adventsactie 2023: Alle kinderen mogen kind zijn

De adventsperiode is de voorbereidingstijd van vier weken naar Kerstmis, het feest van Hoop en Licht. In diezelfde periode voert Adventsactie campagne en dit jaar staan er vier projecten centraal. Projecten die aandacht besteden aan het onderwerp kinderarbeid. Omdat ieder kind recht heeft om kind te zijn.

Lees meer