Feest OLV van Lourdes

door | feb 7, 2024 | Nieuws

Zaterdag 10 en zondag 11 februari vieren we in de OLV van Lourdeskerk het feest van Onze Lieve Vrouw van Lourdes. De viering op zondag begint om 9.30 uur, vanwege de Vastenavendviering later die ochtend in de St.-Gertrudiskerk.

Jaarlijks op 11 februari gedenkt de Rooms-Katholieke Kerk de verschijningen van Onze Lieve Vrouw aan Bernadette Soubirous bij de grot van Massabielle bij Lourdes (Zuid-Frankrijk). Het is een Mariafeest. Want op 11 februari 1858 verscheen een hemelse gestalte voor het eerst aan de 14-jarige Bernadette Soubirous. Het meisje beschreef de verschijning als een ‘mooie dame, gekleed in het wit met een blauwe ceintuur en op beide voeten een gele roos’. Zij maakte zich bekend aan Bernadette als de Onbevlekte Ontvangenis. Lourdes groeide daarna uit tot een belangrijk bedevaartsoord, waar veel gelovigen een bijzondere ervaring opdoen en met name zieken veel troost ervaren.

Op zaterdag 10 februari vieren we dit feest om 17.00 uur in de grot en op zondag 11 februari vieren we Maria om 9.30 uur in de kerk zelf.

Meer interessante berichten:

Luisteren en genieten

Naar welke muziek luister jij graag? Mijn favoriete popgroep is Queen, en daarnaast is er veel muziek waar ik graag naar luister en van kan genieten. Maar als God vraagt om naar zijn Zoon te luisteren, geloof ik dat Hij daar net iets anders mee bedoeld.